Hyppää sisältöön

Ministeri Ranne: Hallituksen satsaukset kumipyöriin jatkuvat 

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 4.9.2024 12.16
Tiedote
Liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne katsoo kameraan
Liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne (Kuva: LVM)

Hallitus jatkaa liikenneinfrastruktuurin korjausvelan kasvun hillitsemistä. Hallitus sopi budjettiriihessä 3.9.2024, että korjausvelan purkamiseen esitetään yhteensä 200 miljoonaa euroa vuodelle 2025.

- Kansalaiset ja elinkeinoelämän toimijat tarvitsevat ja ansaitsevat toimivan ja turvallisen tieinfran. Olemme sitoutuneet vähentämään huonokuntoisten teiden määrää ja parantamaan kumipyöräliikenteen arkea, toteaa liikenne-, viestintä- ja sisäministeri Lulu Ranne.

- Vuoden 2024 aikana päällystetään noin 4000 km teitä ja saadaan huonokuntoisten teiden kilometrimäärä laskusuuntaan. Rima pidetään korkealla myös ensi vuonna eli asfaltintuoksua on tiedossa myös ensi keväänä. Hallitus rakentaa suomalaisille sitä, mitä arjessa tarvitaan, sanoo ministeri Ranne.

200 miljoonan korjausvelkarahalla täydennettäisiin erityisesti maanteiden vuoden 2025 päällystysteiden ja rakenteiden korjausohjelmaa sekä siltojen korjausohjelmaa koko maassa. 

Kuluvana vuonna 2024 korjausvelkaa puretaan 250 miljoonan euron määrärahalla. Rahoitus on kohdennettu tienpitoon maanteiden korjausvelan vähentämiseen.

Lisätietoja:

erityisavustaja Tuomas Sorsa, p. 0295 342 012, [email protected]