Hyppää sisältöön

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden tallenne katsottavissa

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 8.2.2024 16.27
Uutinen

Maa- ja metsätalousministeriö järjesti 8.2 Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä -aloitustilaisuuden. Tilaisuudessa kuultiin, millaisilla askelmerkeillä hallitusohjelman mukaiset työt kestävämmän ja kannattavamman ruokajärjestelmän saavuttamiseksi aloitetaan. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa ministeriön nettisivuilla.

Tilaisuuden aloitti maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Ministeri korosti yhdessä tekemisen merkitystä. Ruokajärjestelmä kokonaisuudessaan; ruuantuottaminen, -jalostaminen, -jakelu, ja 
-kuluttaminen ovat koko yhteiskuntaa poikkileikkaavia toimintoja. Ruokajärjestelmä on yksi huoltovarmuuden peruspilareista, jota ei hoideta vain maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalta. 

Tilaisuudessa kuultiin näkemyksiä kestävästä ruuantuotannosta, ruoka-alan kasvun ja viennin mahdollisuuksista sekä sukellettiin katsomaan Suomea kiinalaisten silmälasien läpi. Hailia Oy:n, Birkkalan tilan ja Atrian edustajat totesivat paneelikeskustelussa, että kasvun ja viennin edistämiseen tarvitaan entistä enemmän yhteistyötä ja kutakin sektoria on katsottava kokonaisuutena tuottajasta kuluttajan lautaselle. Myös Suomen vahvuuksia ja arvoja tulisi enemmän tuoda esille. 

Tilaisuuden lopuksi valtiosihteeri Päivi Nerg toivotti kaikki ruokajärjestelmän toimijat mukaan yhteistyöhön. Käytännön työ hallitusohjelman hankkeiden parissa alkaa, ja toivomme, että saamme tehdä sitä laajan toimijaverkoston kanssa.

Jätä tietosi yhteistyöhön osallistumista varten tämän lomakkeen kautta.
Voit katsoa tilaisuuden tallenteen tästä.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Elina Ovaskainen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 0295 162 180

Kestävä ja kannattava ruokajärjestelmä Ruoka ja maatalous