Hyppää sisältöön

Lähiruokaa, tutkimustietoa ja maatalouspolitiikkaa – MMM:n hallinnonala monipuolisesti mukana Farmarissa 2024

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2024 11.19
Tiedote

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan virastot tarjoavat laajan kattauksen ajankohtaisia teemoja ja puheenaiheita 4.–6.7.2024 Farmari-maatalousnäyttelyssä Seinäjoella. Mukana ovat tänä vuonna maa- ja metsätalousministeriö, Ruokavirasto, Luonnonvarakeskus sekä Etelä-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset.

Hallinnonalan yhteisosastolla A480 voit rakentaa oman pienen palasi maaseutua ja maistaa lähiruokapäivän makuja, joita tarjoilee televisiostakin tuttu kokki Michael Björklund. Olet tervetullut antamaan mielipiteesi tulevaisuuden ruoantuotannosta. Lisäksi voit tutustua muun muassa Hyrrä-asiointipalveluun, ravinteiden kierrätykseen, luonnon monimuotoisuuteen ja maatilojen neuvontajärjestelmän mahdollisuuksiin. Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah vierailee tapahtumassa avajaispäivänä.

Osaston lavalla on päivittäin runsaasti tietoiskuja ja haastatteluja. Ympäristö- ja ilmastoaiheisessa paneelikeskustelussa tuodaan esille näkökulmia maataloudesta ja maaseudusta ajankohtaisten ympäristöhaasteiden ratkaisijana.

Ravinteet ja energia kiertoon -pisteellä kuulet monipuolisesti ravinnekierrätyksestä ja siitä, mitä rahoituksella on saatu aikaan. Pääset myös tutustumaan erilaisiin kierrätyslannoitevalmisteisiin. Esillä ovat Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma ja Ravinnekiertotuki.

Tarjolla on myös tutkittua tietoa humalan viljelystä, biokaasutuotannosta ja maatilojen energiayhteisöjen tuomista mahdollisuuksista. Lisäksi kerromme, kuinka suomalaista peltokasviviljelyä voitaisiin monipuolistaa sekä kuinka turvepeltoja kannattaa käsitellä, jotta kasvihuonekaasupäästöjä saataisiin kuriin. AgriHubin asiantuntija valottaa verkoston tuomia mahdollisuuksia maatalousalan kannattavuuden ja yrittäjien tukemiseksi.

Tule vierailemaan osastollamme A480 Seinäjoki Areenassa. Tutustu Luonnonvarat-lavan ohjelmaan verkossa: www.ruokavirasto.fi/farmari