Yhteiset hetket ruuan äärellä ovat merkityksellinen osa perheiden arkea
Maa- ja metsätalousministeriön Hyvin sanottu -keskustelussa ”Pienet ruokailijat, suuret vaikutukset – kohti kestävää tulevaisuutta” keskusteltiin ruuan roolista kodeissa ja siitä, miten voimme saada lapset innostumaan ruuasta.
Mukana keskustelemassa aiheesta olivat Silja Varjonen Ruukku ry:ltä, Samuli Karjula, Satokausikalenterin perustaja sekä ruokavaikuttajat Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas. Vajaan tunnin aikana keskusteltiin laajasti eri näkökulmista siitä, miten voisimme saada lapset innostumaan ja kiinnostumaan ruuasta.
Keskustelijat nostivat tärkeäksi sen, että lapset voitaisiin ottaa mukaan ruuanlaittoon heille sopivalla tavalla. Tärkeää on myös se, että ruokaa lähestyttäisiin ilon ja yhdessäolon kautta. Tämän lomassa voi luontevasti myös kertoa lapselle ruuan alkuperästä. Yhteiset ruokahetket kotona voivat olla merkityksellinen osa arkea. Myös tavallisuus nostettiin kunniaan: kotona ei tarvitse tehdä hienoimpia reseptejä vaan myös se helpoin vaihtoehto on yhtä tärkeä panostus.
Kuultiinpa keskustelun aikana myös mielenkiintoisia tarinoita ja keskustelijoiden omia ruokamuistoja lapsuudesta!
Koko keskustelu on nyt katsottavissa Yle Areenassa 30 päivä ajan: Pienet ruokailijat, suuret vaikutukset – kohti kestävää tulevaisuutta
Lisätietoja:
Elina Ovaskainen, erityisasiantuntija, p. 0295162180
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)gov.fi