Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Atte Jääskeläinen nimitetty opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajaksi

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 6.8.2020 13.24
Tiedote
Kuva: Vesa Laitinen

Valtioneuvosto on nimittänyt opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen Atte Jääskeläisen 1.10.2020-30.9.2025 väliseksi ajaksi. Ylijohtaja toimii ministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston päällikkönä.

Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston toimialaan kuuluvat yliopisto-opetus, ammattikorkeakouluopetus, tiede ja tutkimus sekä arkistotoimi.

Ylijohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen nimitetty Atte Jääskeläinen on koulutukseltaan varatuomari ja oikeustieteiden kandidaatti. Jääskeläinen on toiminut Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston Professor of Practicena vuodesta 2018 lukien ja on myös yliopiston Advisory Boardin puheenjohtaja. Jääskeläinen on toiminut toimitusjohtajana ja konsulttina omistamassaan yrityksessä vuodesta 2017 lukien.

Aikaisemmin Jääskeläinen on muun muassa työskennellyt Yleisradion johtajana ja uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavana päätoimittajana, STT:n toimitusjohtajana ja päätoimittajana sekä Helsingin Sanomissa toimitusten esimiestehtävissä ja toimittajana.

Virkaa haki määräajassa 16 hakijaa. Ylijohtajan virka tuli avoimeksi viran edellisen haltijan tultua nimitetyksi toiseen virkaan.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, p. 0295 330 182

 
Sivun alkuun