Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Atte Jääskeläinen utnämnd till överdirektör vid undervisnings- och kulturministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet 6.8.2020 13.24
Pressmeddelande
Bild: Vesa Laitinen

Statsrådet har utnämnt Atte Jääskeläinen till ett tidsbundet tjänsteförhållande som överdirektör vid undervisnings- och kulturministeriet för perioden 1.10.2020-30.9.2025. Överdirektören fungerar som chef för ministeriets högskole- och forskningspolitiska avdelning.

Till högskole- och forskningspolitiska avdelningens ansvarsområde hör universitetsundervisning, yrkeshögskoleundervisning, vetenskap och forskning samt arkivväsendet.

Atte Jääskeläinen, som utnämnts till det tidsbundna tjänsteförhållandet som överdirektör, är till sin utbildning vicehäradshövding och juris kandidat. Jääskeläinen har varit Professor of Practice vid Villmanstrands-Lahtis tekniska universitet sedan 2018 och är också ordförande för universitetets Advisory Board. Jääskeläinen har varit verkställande direktör och konsult i ett eget företag sedan 2017.

Tidigare har Jääskeläinen bland annat arbetat som direktör och som ansvarig chefredaktör för nyhets- och aktualitetsverksamheten vid Rundradion, som verkställande direktör och chefredaktör för STT samt i chefsuppgifter och som redaktör vid Helsingin Sanomats redaktioner.

Tjänsten söktes av 16 personer inom utsatt tid. Tjänsten som överdirektör blev ledig när den tidigare tjänsteinnehavaren utnämndes till en annan tjänst.

Mer information: kanslichef Anita Lehikoinen, tfn 0295 330 182

Tillbaka till toppen