Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ilari Kurrista Suomenlinnan hoitokunnan uusi johtaja

Opetus- ja kulttuuriministeriö 28.2.2019 9.29
Tiedote
Kuva: Sonja Nybonn

Filosofian maisteri, yli-intendentti Ilari Kurri on nimitetty Suomenlinnan hoitokunnan uudeksi johtajaksi. Tehtävä on määräaikainen ja kausi on viisi vuotta. Johtaja vastaa maailmanperintökohteen kehittämisestä ja kunnostamisesta. Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on nimittänyt filosofian maisteri, yli-intendentti Ilari Kurrin Suomenlinnan hoitokunnan johtajaksi 1.4.2019 lukien. Kurri aloittaa tehtävässä huhtikuun alussa. Tehtävä on määräaikainen ja se päättyy 31.3.2024.

Ilari Kurri on toiminut osastonjohtajan, yksikönpäällikön ja asiantuntijan tehtävissä Museovirastossa vuodesta 2006 lukien. Kurri on vastannut museorakennusten restauroinnista, restauroinnin ohjauksesta, kulttuuriperintöön liittyvistä avustuksista, arkeologisten kenttäpalveluiden ja tutkimuksen johtamisesta, tietojärjestelmien kehittämisestä ja rakennuttamishankkeiden toteuttamisesta.

Suomenlinnan hoitokunnan johtajan tehtävää haki 29 henkilöä.

Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Suomenlinnaa.

Hoitokunta perustettiin vuonna 1973 Suomenlinnan siirryttyä puolustusvoimilta siviilihallintoon.

Suomenlinnan hoitokunnan tehtäviin kuuluu linnoituksen, rakennusten ja maiseman restaurointi ja ylläpito, toimitilojen ja asuntojen vuokraaminen ja kohteen esittely kävijöille sekä Suomenlinnan hallinnointi. Suomenlinnan hoitokunnassa työskentelee ympärivuotisesti noin 70 monen eri alan ammattilaista sekä lukuisia kausityöntekijöitä.

Lisätietoja: vanhempi hallitussihteeri Rami Sampalahti, OKM, p. 02953 30190

Suomenlinnan hoitokunta 

Palaa sivun alkuun