Hyppää sisältöön

Liikuntapaikkojen rakentamiseen 25,3 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 22.5.2024 11.17
Tiedote

Liikunta- urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yhteensä 25 256 000 euroa. Avustukset on kohdennettu erityisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikunta- ja palloiluhalleihin.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäviin, kustannusarvioltaan yli 1 200 000 euron hankkeisiin myönnettiin tästä yhteensä 14 256 430 euroa. Avustusta sai kaikkiaan 18 hanketta. Aluehallintovirastoille osoitettiin 10 999 570 euroa edelleen myönnettäväksi aluehallintovirastoissa päätettäviin, kustannusarvioltaan enintään 1 200 000 euron hankkeisiin. 

Liikuntapaikkojen valtionavustuksia myönnetään laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamiseen, hankkimiseen, perusparannukseen ja näihin liittyvään varustamiseen.

Hankkeita avustetaan eri puolilla Suomea. Valtaosa avustettavista hankkeista on kuntien omistamia liikunta- ja palloiluhalleja, ulkokenttäolosuhteita tai uimahalleja. Valtakunnallisesti merkittäviä hankkeita, joita tänä vuonna avustetaan, ovat Kuortaneen Uinnin valmennuskeskuksen jatkorahoitus, jonka avulla hanke saadaan käynnistettyä, sekä Helsingin Olympiastadionin jälkirahoitus, jota maksetaan eduskunnan päätöksen mukaisesti. 

Ministeri Sandra Bergqvist toivoo, että aluehallintovirastojen myöntämät avustukset kohdennettaisiin erityisesti sellaisiin hankkeisiin, joilla kannustetaan nuoria ja lapsia liikkumaan. Ministeri pitää myös tärkeänä, että kunnat pohtivat, miten ne voivat parhaiten palvella erilaisia liikkujia yhdenvertaisesti, ja miten hankkeissa varaudutaan väestön ikärakenteen muutosten vaikutuksiin.

- Liikunnalla on valtava merkitys kaikenikäisen väestön kuntotason ylläpitämisessä. Liikuntapaikkarakentamisen avustuksilla on myös suuri kunta- ja aluepoliittinen merkitys, ministeri Bergqvist toteaa. 

Hakuilmoitus ja myönnetyt avustukset

Lisätietoja: rakennusneuvos Mikko Helasvuo, p. 0295 330 422