Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Saamenkielistä sote-henkilöstön koulutusta rahoitetaan lähes kahdella miljoonalla eurolla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2022 12.04
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt rahoittaa Oulun yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun vetämiä hankkeita, joilla koulutetaan saamenkielistä sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä ja kehitetään koulutusta.

Rahoituksen tavoitteena on parantaa saamenkielisen henkilöstön saatavuutta ja sosiaali- ja terveyspalveluissa tarvittavaa saamelaiskulttuurin osaamista. Hankkeissa vastataan osaltaan Saamen kielten ja saamenkielisen opetuksen kehittämistyöryhmän loppuraportissa esitettyihin sosiaali- ja terveysalaa koskeviin tarpeisiin. 

Syyskuun lopussa 2022 päättyneeseen rahoitushakuun tuli määräaikaan mennessä kaksi rahoitusesitystä, joista kumpikin täytti hakukriteerit. Molemmat rahoitettavat hankkeet ovat korkeakoulujen yhteistyöhankkeita.

Oulun ja Lapin yliopiston yhteistyössä toteutettavaa Saamen kieli- ja kulttuurikoulutus sosiaali- ja terveysalalle (2023‒2026) -hanketta rahoitetaan 1 000 000 eurolla. Lapin ammattikorkeakoulun vetämää Kulttuurisensitiivisen koulutuksen yhteiskehittäminen saamelaisten sosiaali- ja terveyspalveluille -hanketta rahoitetaan 918 634,93 eurolla. Hanke toteutetaan Lapin, Oulun ja Diakonia ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Hankkeilta edellytetään myös sidosryhmäyhteistyötä.

Lisätietoja: opetusneuvos Marjo Vesalainen, p. 0295 330 352

 
Sivun alkuun