Hyppää sisältöön

Suomi liikkeelle -avustushaut käynnistyvät huhtikuun alussa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 27.3.2024 14.06
Uutinen

Hallituksen käynnistämän poikkihallinnollisen ja valtioneuvostotasoisen Suomi liikkeelle -ohjelman tavoitteena on kääntää liikkuminen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut haut Suomi liikkeelle -ohjelman valtionavustuksiin Liikkuva koulu -toimintaan, Move!-prosessin liikuntaneuvontaan sekä Liikkuva opiskelu -toimintaan lukuvuodelle 2024–2025.

Liikkuva koulu- ja Move!-avustukset jaetaan aluehallintovirastojen kautta kunnille ja Liikkuva opiskelu -avustukset opetus- ja kulttuuriministeriöstä korkeakouluille. Avustusten päätavoitteena on tukea liikunnallisen toimintakulttuurin vahvistumista ja vakiintumista peruskouluissa ja korkeakouluissa sekä peruskouluikäisten lasten ja nuorten liikuntaneuvonnan kehittämistä.

Suomi liikkeelle -rahoitusta voidaan myöntää avustuksiin Liikkuva koulu -toimintaan enintään viisi miljoonaa euroa, Move!-prosessin liikuntaneuvontaan enintään kaksi miljoonaa euroa ja Liikkuva opiskelu -toimintaan enintään miljoona euroa.

Avustusten hakuaika on 3.4.–8.5.2024.

Opetus- ja kulttuuriministeriö avaa myöhemmin keväällä haettavaksi Suomi liikkeelle -avustukset liikkumista lisääviin kokeiluihin ja innovaatioihin. Lisäksi liikuntaneuvonnan kehittämiseen eri ikäryhmille (muut kuin perusopetusikäiset) sekä kuntien lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen avataan Suomi liikkeelle -valtionavustushaut myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoja kevään avustushausta ja Suomi liikkeelle -ohjelmasta annetaan Teams-infotilaisuudessa perjantaina 5.4. klo 12.00–14.00. Ilmoittautuminen tilaisuuteen 3.4. mennessä.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen

Lisätietoja:

Liikunta Suomi liikkeelle -ohjelma