Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen esikunnassa muutoksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö 12.12.2019 9.01
Uutinen
Erityisavustajat Eeva Kärkkäinen ja Terhi Peltokorpi.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen uutena erityisavustajana on aloittanut Eeva Kärkkäinen. Kososen valtiosihteerinä jatkaa Tuomo Puumala ja erityisavustajina Satu Mäki-Lassila ja Silja Silvasti. Lisäksi Terhi Peltokorpi sijaistaa joulu-tammikuussa erityisavustajan tehtävässä Mäki-Lassilaa.

Valtiotieteiden maisteri Eeva Kärkkäinen, 30, on aloittanut tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen erityisavustajana. Kärkkäinen vastaa korkeakoulupolitiikasta, ministeri Kososen viestinnästä ja lehdistösuhteista sekä keskustan ministeriryhmän viestinnästä.

Kärkkäinen siirtyy tehtävään työ- ja elinkeinoministeriöstä, jossa hän työskenteli ministeri Kulmunin erityisavustajana vastuualueenaan keskustan ministeriryhmän viestintä. Aiemmin Kärkkäinen on työskennellyt pääministeri Juha Sipilän ja valtiovarainministeri Mika Lintilän erityisavustajana sekä politiikan toimittajana verkkojulkaisu MustReadissa ja Suomenmaassa. Kärkkäinen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja valtiotieteiden kandidaatiksi Uppsalan yliopistosta.

Ministerin valtiosihteerinä jatkaa Tuomo Puumala. Erityisavustajana jatkava Satu Mäki-Lassila vastaa kirkollisista ja kulttuuriasioista sekä sosiaali- ja terveysministeriön seurannasta. Silja Silvastilla on vastuullaan nuoriso- ja liikuntapolitiikka.

Kasvatustieteiden maisteri, kätilö (AMK) Terhi Peltokorpi, 44, sijaistaa erityisavustajana Satu Mäki-Lassilaa 10.1.2020 saakka. Hän vastaa ministeri Kososen erityisavustajana kirkollisista ja kulttuuriasioista sekä sosiaali- ja terveysministeriön seurannasta.

Peltokorpi on siirtynyt opetus- ja kulttuuriministeriöön keskustan eduskuntaryhmästä, jossa hän on toiminut sivistys- ja sosiaalipolitiikan asiantuntijana. Peltokorpi on toiminut aiemmin keskustan kansanedustajana ja työskennellyt muun muassa kätilönä, sairaanhoitajana ja opettajana. Peltokorpi on suorittanut kasvatustieteiden maisterin ja kotitalousopettajan tutkinnot Helsingin yliopistossa sekä kätilö (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK) tutkinnot Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa.

Lisätietoja: 

erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, p. 0401492201
erityisavustaja Terhi Peltokorpi, p. 050 323 0985

Hanna Kosonen
Palaa sivun alkuun