Hyppää sisältöön

Työryhmä laatimaan kansalaisjärjestöstrategiaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 14.11.2023 14.05
Tiedote

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, joka valmistelee kansalaisyhteiskunnan toimintaa ja osallisuutta tukevan strategian sekä suunnitelman sen toteuttamisesta. Työryhmän toimikausi päättyy 17.4.2027.

Työryhmän tehtävänä on muun muassa selvittää kansalaisjärjestötoiminnan lainsäädännöllisiä esteitä ja kehittämistarpeita sekä mahdollisuuksia kehittää järjestöjen omaa varainhankintaa. Työryhmä myös selvittää, miten hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan välistä vuorovaikutusta voitaisiin parantaa.

Työryhmä koostuu eri ministeriöiden edustajista. Lisäksi siinä on asiantuntijajäsenet kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnasta ja etnisten suhteiden neuvottelukunnasta. Työryhmän puheenjohtajana toimii oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen.

Pääministeri Petteri Orpon hallituksen tavoitteena on vahvistaa demokratiaa, osallisuutta ja luottamusta yhteiskunnassa. Kansalaisjärjestöstrategian laatimisesta linjataan hallitusohjelmassa sekä valtioneuvoston tiedonannossa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisessä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, p. 0295 150 348, [email protected]

Orpon hallitusohjelma Turvallinen ja kriisinkestävä oikeusvaltio