Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Antti Pelttari jatkaa Suojelupoliisin päällikkönä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 28.1.2021 13.40
Tiedote 8/2020
Antti Pelttari.

Valtioneuvosto nimitti torstaina 28. tammikuuta oikeustieteen kandidaatti Antti Pelttarin jatkamaan Suojelupoliisin päällikkönä. Virka täytetään ajalle 1.3.2021−28.2.2026.

Antti Pelttari on toiminut vuodesta 2011 lähtien Suojelupoliisin päällikkönä. Hänen johtamiskokemuksensa painottuu sisäministeriön hallinnonalalle, ja hänellä on laaja-alaista näyttöä Suojelupoliisin toimialaan liittyvien kehittämishankkeiden läpiviennistä. Pelttari on vastannut Suojelupoliisin päällikkönä Suojelupoliisin organisaatiomuutoksesta tiedustelulain voimaantulon yhteydessä viraston aseman, toiminnallisen luonteen ja roolin muuttuessa poliisiorganisaatiosta turvallisuus- ja tiedusteluorganisaatioksi. Pelttari on myös vastannut viraston päällikkönä useista muista kehittämishankkeista kuten esimerkiksi Suojelupoliisin tietojärjestelmäuudistuksesta ja toimitilahankkeesta. 

− Kansallisen turvallisuuden kysymykset tulevat Suomessa yhä tärkeämmiksi muun muassa nopeutuvan digitalisaation sekä epävakaana jatkuvan kansainvälisen tilanteen takia. Suojelupoliisilla on Suomen kansallisen turvallisuuden ylläpitämisessä tärkeä ja mielestäni kasvava rooli. Tärkein tehtäväni on yhdessä muiden supolaisten kanssa jatkaa hyvässä vauhdissa olevaa Suojelupoliisin muutosta Suomen turvallisuus- ja tiedustelupalveluksi. Tavoitteemme on, että viraston tuottama tieto tukisi yhä paremmin Suomen valtiojohdon päätöksentekoa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä viranomaisten toimintaa kansallisen turvallisuuden suojaamisessa, toteaa Pelttari.

Pelttari on toiminut sisäministeriössä vuosina 2009–2011 valtiosihteerinä, vuosina 2005–2008 kansainvälisten asioiden yksikön johtajana ja lainsäädäntöneuvoksena vuosina 1996–1998. Vuosina 1998–2005 Pelttari toimi eduskunnan ulkoasian- ja puolustusvaliokunnissa valiokuntaneuvoksena. Vuosina 1993–1996 Pelttari toimi ulkoasianministeriön oikeudellisella osastolla lainsäädäntösihteerinä.

Suojelupoliisin päällikkö johtaa Suojelupoliisin toimintaa ja vastaa siitä, että viraston tehtävät hoidetaan tuloksellisesti, tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti. Lisäksi Suojelupoliisin päällikön tehtäviin kuuluu muun muassa huolehtia viraston yleisistä toimintaedellytyksistä, sopia sisäministeriön kanssa viraston tulostavoitteista ja määrärahoista, vahvistaa toimintastrategia ja toiminnan painopistealueet sekä vastata toiminnallisesti tärkeistä kehittämishankkeista, kansainvälisestä yhteydenpidosta sekä sidosryhmäyhteistyöstä.

Suojelupoliisin päälliköstä on tehty laaja turvallisuusselvitys ja hänen kanssaan on solmittu valtion virkamieslain mukainen karenssisopimus.

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Kirsi Pimiä, p. 0295 418 803, [email protected]

 
Sivun alkuun