Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

EU:n kansalaisuus täyttää 20 vuotta – kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet tutuiksi Virtasen perheen kautta

Sisäministeriö 17.4.2013 14.43
Uutinen

Vuosi 2013 on nimetty Euroopan kansalaisten teemavuodeksi. Teemavuoden tavoitteena on lisätä tietoisuutta kansalaisten oikeuksista ja velvollisuuksista.

Huolimatta siitä, että EU:n kansalaisuus on ollut olemassa jo 20 vuotta, sen sisältö on jäänyt kansalaisille epäselväksi. Tämä on puolestaan aiheuttanut sen, että monet kansalaisuuden takaamat oikeudet ovat jääneet käyttämättä.

EU:n kansalaisuuden oikeuksista erityisesti oikeus liikkua ja oleskella koko unionin alueella koskettaa sisäministeriön toimialaa. Euroopan kansalaisten teemavuoden aikana pyrkimyksenämme on pohtia tähän oikeuteen liittyviä kysymyksiä konkreettisella tasolla.

Tulemme kertomaan paitsi EU:n kansalaisten oikeuksista ja velvollisuuksista, myös muista ajankohtaisista hallinnonalamme asioista, kuvitteellisen Virtasen perheen seikkailujen avulla.

Virtasen perheen Euroopan road trip

Tervetuloa tutustumaan Virtasen perheen seikkailuihin. Virtaset ovat melko normaalia sakkia, heille vain tuntuu aina väliin sattuvan kaikenlaista.

Eräänä vuonna Virtasten perinteikkäämpi Suomen tai Pohjoismaiden kierros päätettiin korvata Euroopan kierroksella. Virtasten perheen matkaan lähtö tapahtui eräänä sateisena ja kylmänä kesäpäivänä. Ja mitä sitten tapahtuikaan?

Lue Virtasten perheen reissusta
 

Palaa sivun alkuun