Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Jukka Savolainen Euroopan hybridiosaamiskeskuksen Haavoittuvuudet ja resilienssi –verkoston johtajaksi

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 31.8.2017 14.49
Tiedote 87/2017

Valtioneuvosto nimitti 31.8.2017 Euroopan hybridiosaamiskeskuksen Haavoittuvuudet ja resilienssi -verkoston johtajan virkaan yleisesikuntaupseeri Jukka Savolaisen ajalle 1.10.2017–31.8.2022.

Savolainen on työskennellyt Länsi-Suomen merivartiostossa komentajana vuodesta 2010 lähtien. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Rajavartiolaitoksen esikunnassa raja- ja meriosastolla apulaisosastopäällikkönä ja kansallisena asiantuntijana Euroopan unionin pääsihteeristön oikeus- ja sisäasioiden pääosastolla.

Suomi johtaa hybridiosaamiskeskuksen Haavoittuvuudet ja resilienssi –verkostoa. Valittu johtaja vastaa verkoston toiminnan käynnistämisestä ja toiminnan johtamisesta. Verkoston tehtävänä on vähentää sen toimintaan osallistuvien valtioiden ja yhteistyökumppaneiden haavoittuvaisuuksia ja lisätä hybridiuhkien sietokykyä.

Hybridikeskus on osaamiskeskus, joka edistää hybridiuhkien torjuntaa strategisella tasolla. Osaamiskeskus toimii kokonaisturvallisuustoimijoiden monikansallisten verkostojen rakentajana sekä alustana EU:n ja Naton yhteistyölle sisäisten haavoittuvuuksien arvioinnissa ja yhteisten resilienssivalmiuksien kehittämisessä. Keskuksella on tällä hetkellä 12 osallistujamaata, jotka ovat EU:n ja/tai NATO:n jäseniä. Myös EU ja NATO osallistuvat aktiivisesti keskuksen toimintaan.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Päivi Nerg, p. 0295 418 803, [email protected]

 
Sivun alkuun