Hyppää sisältöön

Kysely voittoa tavoittelemattomille toimijoille rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskeistä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 26.4.2024 13.53
Uutinen

Kysely on suunnattu voittoa tavoittelemattomille toimijoille, kuten järjestöille, yhdistyksille ja säätiöille. Kyselyssä pyydetään arvioimaan rahanpesuun, terrorismin rahoittamiseen ja ajankohtaisiin ilmiöihin liittyviä riskejä.

Vastauksia hyödynnetään voittoa tavoittelemattomia toimijoita koskevan kansallisen rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen riskiarvion osapäivityksessä. Riskiarvion päivitystyö on parhaillaan käynnissä sisäministeriössä. Mahdollisimman kattavan kuvan saamiseksi toimijoiden vastaukset ovat erittäin tärkeitä.

Sisäministeriö toteutti aiemmin tänä vuonna kyselyn, jolla kartoitettiin toimijoiden resursseja ja osaamista rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisessä. Nyt tehtävän jatkokyselyn tarkoitus on saada tarkempaa tietoa sektorikohtaisten riskien todennäköisyydestä ja vakavuudesta.

Kysely ja riskiarvion päivitys ovat osa sisäministeriön käynnistämää laajempaa NPO-hanketta, jossa kehitetään rahanpesun ja terrorismin rahoituksen valvontaa, riskien tunnistamista ja ennaltaehkäisyä. Hankkeen kohderyhmänä ovat voittoa tavoittelemattomat toimijat, kuten yhdistykset, säätiöt ja liitot.

Vastaa kyselyyn 10.5.2024 klo 16 mennessä. Pääset vastaamaan kyselyyn alla olevasta linkistä.