Hoppa till innehåll

Enkät riktad till icke-vinstdrivande aktörer om riskerna för penningtvätt och finansiering av terrorism

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 26.4.2024 13.53 | Publicerad på svenska 29.4.2024 kl. 16.18
Nyhet

Enkäten är riktad till icke-vinstdrivande aktörer, såsom organisationer, föreningar och stiftelser samt myndigheter som arbetar med temat. I enkäten ombeds den som svarar att bedöma riskerna för penningtvätt, finansiering av terrorism och aktuella fenomen.

Svaren utnyttjas vid kompletteringen av den nationella riskbedömning för penningtvätt och finansiering av terrorism som gäller icke-vinstdrivande aktörer. Arbetet med att uppdatera riskbedömningen pågår för närvarande vid inrikesministeriet. Aktörernas svar mycket är viktiga för att få en så heltäckande bild som möjligt.

Inrikesministeriet genomförde tidigare i år en enkät för att kartlägga aktörernas resurser och kompetens när det gäller att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism. Syftet med den uppföljande enkät som görs nu är att få närmare information om sannolikheten för och allvaret i de sektorspecifika riskerna.

Enkäten och uppdateringen av riskbedömningen är ett led i det mer omfattande NPO-projektet, som inrikesministeriet inlett för att utveckla tillsynen över penningtvätt och finansiering av terrorism samt identifieringen och förebyggandet av risker som hänför sig till dessa. Projektets målgrupp är icke-vinstdrivande aktörer, till exempel föreningar, stiftelser och förbund.

Svara på enkäten före den 10 maj 2024 kl. 16.

Du kan svara på enkäten via länken nedan: