Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Inresa från vissa länder till Finland underlättas från och med den 1 juli

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 29.6.2021 14.32
Pressmeddelande 80/2021

På basis av epidemiläget beslutade statsrådet den 29 juni om landspecifika ändringar i de restriktioner som gäller inresor till Finland. Gränskontrollen vid de inre gränserna avskaffas i fråga om Italien, Österrike, Liechtenstein, Tyskland, Slovakien och Tjeckien från och med den 1 juli.

Inreserestriktionerna i trafiken över de yttre gränserna slopas i trafiken från Bulgarien till Finland samt i fråga om invånare i Albanien, Hongkong, Japan, Libanon, Macao, Nordmakedonien och Taiwan i trafiken till Finland från landet eller området i fråga.  Inreserestriktioner återinförs i trafiken från Monaco samt för invånare i Rwanda i trafiken från Rwanda till Finland. Även dessa beslut träder i kraft den 1 juli.

I övrigt gäller fortfarande de inreserestriktioner som statsrådet fattade beslut om den 17 juni och som trädde i kraft den 21 juni. Dessa restriktioner gäller till och med den 11 juli.

Se gällande inreserestriktioner och krav på hälsosäkerheten på webbplatserna nedan.

Ytterligare information:
Gränsbevakningsväsendet ger allmänheten råd om gränstrafiken per telefon och e-post. Tjänsten finns tillgänglig på finska, svenska och engelska vardagar kl. 8–16 på numret 0295 420 100. Frågor kan också sändas per e-post till adressen [email protected].

 
Sivun alkuun