Hyppää sisältöön

Poliisin maksut 2023: Poliisin lupamaksut pysyvät pääosin ennallaan, yleisötilaisuuspäätöksille kiinteät hinnat

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 20.12.2022 15.02
Tiedote

Sisäministeriö on antanut asetuksen poliisin maksuista. Poliisin lupamaksut pysyvät pääosin ennallaan. Yleisötilaisuuspäätösten hinnoittelua on selkiytetty. Henkilökortti on mahdollista saada maaliskuun puolivälistä alkaen poliisilta tarvittaessa pika- tai express-toimituksena. Asetus tulee voimaan 1.1.2023.

Poliisin lupamaksut eivät muutu vuonna 2023 lukuun ottamatta yleisötilaisuuspäätöksiä.

Yleisötilaisuuspäätöksille kaksi kiinteää hintaa

Yleisötilaisuuspäätösten maksumalli muuttuu vuonna 2023. Tarkoitus on selkeyttää ja yhdenmukaistaa yleisötilaisuuksista tehtyjen päätösten hinnoittelua. Maksuihin tulee kaksi kiinteähintaista maksua, tavanomaiselle ja vaativalle yleisötilaisuudelle. Aiemmin hinnoittelu on ollut tuntiperusteinen. Yleisötilaisuutta koskevan ilmoituksen hinta ei muutu.

Tavanomaisen yleisötilaisuuspäätöksen hinta on 76 euroa. Se koskee yleisötilaisuuksia, joihin liittyy enintään puhelinkeskusteluja järjestäjän kanssa tai yksittäinen täydennyspyyntö. Vaativan yleisötilaisuuspäätöksen hinta on 228 euroa. Siihen liittyy myös laajempaa selvitystyötä, kuten poliisin aluekatselmus, useampia etukäteisneuvotteluja tai turvallisuussuunnittelua. 

Uudet pika- ja express-henkilökortit 13.3.2023 alkaen

Henkilökortti on mahdollista saada 13.3.2023 alkaen poliisilta tarvittaessa pika- tai express-toimituksena. Passeissa mahdollisuus on ollut käytössä jo aiemmin.

Pikahenkilökortti on normaali henkilökortti, joka toimitetaan normaalia lyhyemmässä ajassa. Express-henkilökortti on tavallinen henkilökortti, joka toimitetaan express-toimituksena.

Normaalin pikahenkilökortin hinta sähköisesti haettuna on 72 euroa ja käyntiasiointina 78 euroa. Express-henkilökortin hinta sähköisesti haettuna on 91 euroa ja käyntiasiointina 97 euroa. Tuotteet on mahdollista saada edullisemmin, jos samanaikaisesti haetaan myös passia. Pika- ja express-toimitukset koskevat myös ulkomaalaisen henkilökorttia ja alaikäisen henkilökorttia.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Johanna Kari, p. 0295 488 662, [email protected]