Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Sisäministeri Ohisalon valtiosihteeriksi Akseli Koskela

Sisäministeriö
12.8.2021 13.56
Tiedote 97/2021
Akseli Koskela.

Sisäministeri Maria Ohisalon uudeksi valtiosihteeriksi on 12.8.2021 nimitetty VTM Akseli Koskela. Valtiosihteerinä aiemmin toiminut Olli-Poika Parviainen siirtyy Hämeenlinnan kaupunginjohtajaksi.

Akseli Koskela tulee sisäministeriöön Teknologiateollisuus ry:stä, jossa hän on toiminut EU-strategiatyön päällikkönä. Koskela on ennen valtiosihteerin tehtävää työskennellyt EU-politiikan valmistelussa muun muassa työ- ja elinkeinoministeriössä, opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä valtioneuvoston kansliassa. Lisäksi Koskela on työskennellyt yritysten parissa, mm. kansainvälisten rekrytointien nopeuttamisen osalta.

– On kunnia päästä tekemään töitä sisäministeriössä Suomen sisäisen turvallisuuden parissa. Turvallisuus on se perusta, josta koko yhteiskunnan toimintavarmuus syntyy. Turvallisuuteemme vaikuttaa entistä enemmän se, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja kuinka vastaamme ilmastonmuutoksen ja sään ääri-ilmiöiden lisääntymisen, ikääntymisen, kaupungistumisen ja syrjäytymisen haasteisiin. Suomi on kokoaan suurempi vientitalous ja tämän vuoksi on hienoa päästä edistämään myös suomalaista digivihreää kilpailukykyä ministeri Ohisalon ja Suomen hallituksen tukena, Koskela sanoo.

Ministeri Ohisalon erityisavustajina jatkavat Jarno Lappalainen, Milja Henttonen, Sami Kerman, Heikki Sairanen ja Tiina Kivinen.

Lisätietoja:
valtiosihteeri Akseli Koskela, p. 044-2771780, [email protected] 

 
Sivun alkuun