Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tiettyjen riskimaiden marjanpoimijoiden maahantuloa rajoitetaan

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 27.8.2020 13.50
Tiedote 100/2020
Passintarkastus

Valtioneuvosto päätti 27. elokuuta muuttaa rajaliikenteen rajoituksia siten, että Suomeen ei voi enää tulla luonnonmarjojen poimijoita niistä EU:n ulkopuolisista maista, joista maahantuloa Suomeen on rajoitettu koronaepidemian takia. Rajoitus tulee voimaan 28. elokuuta.

Muutos ei vaikuta esimerkiksi thaimaalaisten marjanpoimijoiden mahdollisuuteen tulla Suomeen, sillä Thaimaan asukkaisiin ei kohdistu maahantulon rajoituksia. Muut kolmannet maat, joiden asukkaat voivat tällä hetkellä rajoituksetta saapua Suomeen ovat: Etelä-Korea, Georgia, Ruanda, Tunisia, Uruguay ja Uusi-Seelanti.

Muista kolmansista maista ei voi tulla Suomeen kuin valtioneuvoston päätöksessä määritellyistä syistä. Myös Suomen kansalaiset perheineen ja Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt voivat aina palata Suomeen.

Kuten tähänkin saakka, marjanpoimijoilla pitää olla mukana todistus työhön tulostaan. Rajavartijat tarkastavat sen rajatarkastuksessa.  Rajavartiolaitos on tarpeen mukaan yhteydessä marjayrityksiin saapuvien henkilöiden toimeksiannon varmistamiseksi. 

Tällä päätöksellä valtioneuvosto muutti 20.8. tehtyjä ulkorajaliikenteen rajoituksia. Muita muutoksia ei tehty. Päätökset ovat voimassa 18.9. saakka.

Lisätietoja:

Suomen rajaliikenteen rajoitukset Rajavartiolaitoksen raja.fi -nettisivustolla. Kansalaiskyselyt rajaliikenteestä
 

 
Sivun alkuun