Hyppää sisältöön

Turvallisuutta alueellisella yhteistyöllä –tapahtuma järjestetään Rovaniemellä

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2024 12.15
Tiedote

Vuoden 2024 valtakunnallinen turvallisuustapahtuma järjestetään Rovaniemellä 22.-23. toukokuuta. Tapahtuman teemana on tänä vuonna turvallisuuden alueellinen yhteistyö.

Tulevaisuuden turvallisuustilanne vaikuttaa epävarmalta. Naapurimaamme käy hyökkäyssotaa Euroopassa. Ilmasto muuttuu – ehkä nopeammin kuin olemme osanneet ennakoida – ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Suurvaltojen välinen kilpailu kasvaa ja kiristyy. Samaan aikaan kotimaan taloustilanne on haastava, sekä hetkellisesti että pitkäkestoisesti. Osa nuoristamme voi pahoin tavalla, joka näkyy muun muassa väkivaltana. 

Kuitenkin arkea eletään ja koetaan paikallisissa ja alueellisissa yhteisöissä. Maailma on pienentynyt ja isotkaan asiat eivät ole kaukana. Myös niille voi ja täytyy tehdä jotain paikallisesti ja alueellisesti. Voiko olla niin, että uusista haasteista löytyy myös uusia voimavaroja? Miten hyödynnämme alue- ja paikallistason osaamista, verkostoja ja voimavaroja taklatessamme aikamme isoja turvallisuushaasteita? 

Näihin kysymyksiin haemme vastauksia tänä vuonna Rovaniemellä järjestettävässä valtakunnallisessa turvallisuustapahtumassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu turvallisuustapahtumaan tiistaihin 7.5. mennessä. Tilaisuus on maksuton. 

Sivun alkuun