Hyppää sisältöön

Ulkorajoja koskeviin maahantulon rajoituksiin muutoksia

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 5.8.2021 14.37
Tiedote 94/2021

Ulkorajaliikenteen rajoituksiin tehdään ilmaantuvuuslukuihin perustuvia muutoksia koronavirusepidemian jatkuessa voimakkaana maailmalla. Valtioneuvosto päätti asiasta 5.8. Päätös tulee voimaan 9.8. ja on voimassa 22.8.2021 asti. Suomeen voi kuitenkin tulla kaikista maista esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien kolmansien maiden välistä liikennettä. Aiempaa 15.7. tehtyä päätöstä muutetaan 9.8. alkaen niin, että maahantulon rajoitukset poistetaan Ukrainan asukkailta Ukrainasta Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Maahantulon rajoitukset palautetaan Azerbaidžanin, Etelä-Korean, Japanin, Moldovan, Serbian ja Singaporen asukkaille mainituista maista Suomeen saapuvassa liikenteessä. Jos näistä maista saapuva henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, sallittuja maahantuloperusteita ovat paluu Suomeen, paluu muihin EU- tai Schengen-valtioihin, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla tai muu välttämätön syy.

Muulta osin ovat edelleen voimassa 19.7. voimaan tulleet ulkorajoja koskevat maahantulon rajoitukset, joista valtioneuvosto päätti 15. heinäkuuta. Nämä rajoitukset ovat voimassa 22.8. asti.

Kaikista maista voi tulla Suomeen esittämällä hyväksyttävän todistuksen täydestä rokotussarjasta

Valtioneuvoston 15.7. tekemän päätöksen mukaan Suomeen voivat saapua kaikista maista henkilöt, joilla on esittää todistus 14 vrk ennen maahan saapumista saadusta hyväksyttävästä covid-19-rokotussarjasta ennen Suomeen saapumista. Hyväksytyt rokotteet voi tarkistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nettisivuilta.

Suomeen matkaavien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että ulkorajoilla todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista on edelleen sallittu maahantulon peruste vain EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisille ja EU- tai Schengen-valtiossa asuville.

Katso voimassa olevat maahantulon rajoitukset ja terveysturvallisuusvaatimukset alla olevilta verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Rajavartiolaitos neuvoo kansalaisia rajanylitysliikenteestä puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi arkisin klo 8-16 välisenä aikana numerossa 0295 420 100. Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Jos sinulla on kysyttävää karanteeni- / testivaatimuksista, ota yhteyttä Valtioneuvoston koronainfo -palvelupuhelimeen 0295 535 535 tai käy THL:n verkkosivuilla.