Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Urheilutapahtumien turvallisuutta koskevat lait voimaan maaliskuussa

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 10.2.2022 13.58
Tiedote 26/2022

Uudet lait parantavat jalkapallo-otteluiden ja muiden urheilutapahtumien turvallisuutta. Valtioneuvosto antoi asetuksen, jolla Tasavallan presidentin 16.12.2021 vahvistamat lait Euroopan neuvoston yleissopimuksesta katsomoturvallisuuden tehostamiseksi sekä muutoksista kokoontumislakiin saatetaan voimaan 1.3.2022.

Euroopan neuvoston yleissopimuksen tavoitteena on luoda turvallinen ja häiriötön ympäristö sekä myönteinen tunnelma jalkapallo-otteluissa ja muissa urheilutilaisuuksissa. Edellinen yleissopimus vuodelta 1985 on irtisanottu 4.1.2022, ja irtisanominen tulee voimaan 1.8.2022.

- Urheilutapahtumien järjestämisessä tulee huomioida samanaikaisesti osallistujien terveyden ja hyvinvoinnin turvaaminen, tapahtuman häiriötön sujuminen ja mukavan tunnelman luominen. Tähän päästään muun muassa ajantasaistamalla määräyksiä, jotka koskevat tapahtumien turvatoimia ja yleistä järjestystä ja turvallisuutta, kertoo neuvotteleva virkamies Jouko Huhtamäki sisäministeriöstä.

Yleissopimuksen mukaan tapahtumajärjestelyihin liittyvät eri sidosryhmät otetaan aiempaa laajemmin mukaan takaamaan katsojien turvallisuus. 

Lisäksi kokoontumislakia muutetaan siten, että yleissopimuksen tarkoittamien tilaisuuksien yhteydessä on huomioitava tietyt yleissopimuksen turvallisuus- ja pelastussuunnittelusäännökset. 

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jouko Huhtamäki, p. 0295 488 556, [email protected]

 
Sivun alkuun