Hyppää sisältöön

Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategian ja toimenpideohjelman päivittäminen käynnistyy

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 21.3.2024 13.41
Tiedote
Kuvassa on paperiliuskoja pinossa ja niiden päällä suurennuslasi.

Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategian ja toimenpideohjelman päivitys käynnistyy työministeri Arto Satosen johdolla ja työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimana. Valtioneuvosto päätti asiasta yleisistunnossaan 21. maaliskuuta.

Valtioneuvosto käsitteli istunnossaan nykyisen ja edellisten hallitusten valtioneuvoston yleisistunnossa päättämien ohjausasiakirjojen päättymisestä tai jatkumisesta. Valtioneuvoston periaatepäätöstä kansallisen harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategiasta ja toimenpideohjelmasta päätettiin jatkaa, kunnes päivitetty periaatepäätös on hyväksytty. 

Valmistelu tehdään poikkihallinnollisesti yhdessä eri ministeriöiden ja muiden viranomaisten edustajien kanssa. Ministeriöistä ovat tiiviisti mukana työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi ainakin sisäministeriö, valtiovarainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja oikeusministeriö. 

Toimenpideohjelman päivityksen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 aikana. Työssä hyödynnetään aikaisempaa strategiaa ja toimenpideohjelmaa. 

Lisätiedot:

Työministerin erityisavustaja Jukka Sarhimaa, p. 0295 047 330

Sivun alkuun