Hyppää sisältöön

Kilpailu eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnosta käynnistyy

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 9.4.2024 12.17
Tiedote

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa, esittelee parhaita yrittäjyyden käytäntöjä, lisää tietoisuutta yrittäjyyden merkityksestä sekä rohkaisee ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi.

Kilpailun kansallinen osuus käynnistyy 9.4. ja päättyy 31.5.2024. Kansallisen kilpailuun osallistuvien hakemusten joukosta valitaan kaksi hakemusta Euroopan tason kilpailuun. Euroopan laajuisen kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa 2024.

Kilpailuun voi osallistua kansalliset, alueelliset tai paikalliset viranomaiset, julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuudet tai pk-yritykset (vain vastuullisen ja osallistavan yrittäjyyden kategoriassa) EU:n alueella tai pk-yrityksiä koskevan pilarin (Support to SMEs – European Commission) yhtenäismarkkinaohjelmaan assosioituneista maista, jotka ovat työskennelleet kansallisella, alueellisella tai paikallisella tasolla taloutta vauhdittaneen onnistuneen aloitteen parissa.

Kilpailussa on kuusi kategoriaa: yrittäjyyden edistäminen, investointi yritystaitoihin, digitaalisen siirtymän tukeminen, liiketoimintaympäristön parantaminen ja liiketoiminnan kansainvälistymisen tukeminen, kestävän siirtymän tukeminen ja vastuullinen ja osallistuva yrittäjyys.

Tuomariston pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa kategorialle ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

Suomalaiset hankkeet ovat saaneet menestystä viime vuosina. Viime vuonna Startup Refugees Business Program –yrittäjyysohjelma voitti oman kategoriansa ”Vastuullinen ja osallistava yrittäjyys”. Vuonna 2021 Joensuun Karelia-ammattikorkeakoulun Draft Program –yrittäjyysohjelma sai erikoismaininnan kategoriassa ”Yrittäjyyden edistäminen”. Vuonna 2020 Business Espoo nousi oman kategoriansa ”Liiketoimintaympäristön parantaminen” finalistiksi. Vuonna 2018 Kasvu Open voitti oman kategoriansa, joka oli ”Yritysten kansainvälistymisen tukeminen”.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio, TEM, p. 029 506 4932