Hyppää sisältöön

Marja-Riitta Pihlman alueet ja kasvupalvelut -osaston osastopäälliköksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.12.2017 13.39
Tiedote

Valtioneuvosto nimitti 7.12.2017 valtiotieteen maisteri Marja-Riitta Pihlmanin työ- ja elinkeinoministeriön alueet ja kasvupalvelut -osaston osastopäällikön virkaan viiden vuoden määräajaksi 1.1.2018–31.12.2022.

Pihlman on vastannut vuoden 2017 helmikuusta lähtien yritys- ja alueosaston johtamisesta osastopäällikön viransijaisena työ- ja elinkeinoministeriössä. Aikaisemmin hän on toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä teollisuusneuvoksena ja ryhmäpäällikkönä 2008–2017 asiantuntijatehtävissä vuosina 1999–2007. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Helsingin työvoimatoimiston apulaistoimistonjohtajana.

Pihlmanin ansioiksi katsottiin viran tehtäväkenttään liittyvä pitkä ja monipuolinen johtajakokemus ja asiantuntijuus. Työkokemuksensa ansiosta hänellä on monipuolinen ja syvä aluehallinnon ohjauksen ja kehittämisen sekä rakennerahasto- ja koheesiopolitiikan kuin myös kasvupolitiikan ja sen palvelujärjestelmien tuntemus ja kokonaisnäkemys muutostarpeista. Pihlmanilla todettiin myös olevan tehtäväalueeseen liittyvä erinomainen eri hallinnonalojen ja verkostojen tuntemus.

Alueet ja kasvupalvelut -osaston vastuulla ovat alue- ja koheesiopolitiikka, rakennerahastot, kasvupalvelun ohjaus sekä työ- ja elinkeinoministeriön vastuualueen julkisen palvelutuotannon uudistaminen ja liiketoiminnallistaminen sekä digitalisointi. Osaston perustehtävänä on kytkeä maakunnat ja niiden vastuulla oleva palvelutuotanto kasvupolitiikan toteuttamiseen. Osastolla on myös maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyviä tehtäviä.

Alueet ja kasvupalvelut -osaston osastopäällikön virkaan haki 21 henkilöä.

Lisätiedot:
kansliapäällikkö Jari Gustafsson, TEM, puh. 029 50 47400
henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela, TEM, puh. 050 396 0221