Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Matkailufoorumin kevätkausi päätettiin Naantalissa – TEM haastoi jäsenet laatimaan ehdotuksen kotimaanmatkailun kehittämiseen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.6.2022 9.36
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön Matkailufoorumi keskusteli kokouksessaan 7.6.2022 kotimaanmatkailun kansallisesta kehittämisestä ja Suomen matkailustrategian päivitetystä sisällöstä.

Jäsenten näkemyksen mukaan kotimaanmatkailun kehittämisessä tulisi painottaa Suomi-brändin terävöittämistä sekä tietopohjan parantamista päätöksenteon pohjaksi. Monet jäsenistä myös kertoivat sitoutumisestaan ja jo käynnissä olevista toimenpiteistä kotimaanmatkailun edistämiseen. TEM kutsui matkailualan toimijat yhteistyössä laatimaan ehdotuksen kotimaamatkailua edistävistä toimenpiteistä ja niiden toimeenpanosta. Ministeriö toivoo jäsenten tarttuvan ehdotukseen ja osallistavan työskentelyyn myös Matkailufoorumin ulkopuolisia toimijoita. 

Suomen matkailustrategiaa on kevyesti päivitetty kevään 2022 aikana. Matkailufoorumin jäsenten näkemysten mukaan luonnos on kattava ja huomioi toimintaympäristön muutokset, ml. pandemiasta elpyminen ja Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäys. Jäsenet esittivät tarkentavia kommentteja muun muassa osaavan työvoiman saatavuudesta ja kestävästä kehityksestä. Strategia viimeistellään saatujen kommenttien perusteella ja päivitetty matkailustrategia julkaistaan kesän aikana. 

Matkailufoorumin tehtävänä on toimia kansallisena neuvoa-antavana asiantuntijaryhmänä laajasti matkailun kehittämiseen liittyvissä strategisissa kokonaisuuksissa. Foorumin puheenjohtajana toimii elinkeinoministeri Mika Lintilä ja varapuheenjohtajana TEM:n ylijohtaja Ilona Lundström

Foorumissa ovat edustettuina alan kannalta keskeiset ministeriöt sekä niiden hallinnonalojen yksiköt, maakuntien liitot ja valtion aluehallinto, matkailun alueorganisaatiot, matkailuyritykset, tutkimus- ja koulutusorganisaatiot sekä järjestöt. Matkailufoorumin sihteeristö toimii työ- ja elinkeinoministeriössä.

Kokous järjestettiin Naantalissa, rinnakkain Visit Finlandin yhteistyössä Finnairin, Visit Turun ja Visit Naantalin järjestämän Midnight Sun –seminaarin kanssa. Seminaarin yhteydessä järjestetään myös Visit Finlandin suurin yksittäinen myyntitapahtuma Suomessa, Midnight Sun Workshop. 

Lisätiedot:
johtava asiantuntija, Sanna Kyyrä, TEM, p. 029 504 7012 
 

 
Sivun alkuun