Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan työmaalla huolehditaan työturvallisuudesta ennakoivalla otteella

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2022 9.36
Uutinen

Metsä Groupin ja keskeisten ammattiliittojen johto kokoontui 27.4.2022 työministeri Tuula Haataisen johdolla keskustelemaan Kemin biotuotetehtaan rakentamishankkeen etenemisestä. Tavoitteena oli varmistaa, että kaikilla osapuolilla on hankkeesta yhteinen tilannekuva ja että tavoitteet saavutetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

”Kemin hanke on meille ministeriön kannalta kiinnostava kokonsa ja työllisyysvaikutustensa takia, mutta myös siksi, että hankkeessa on selvästi otettu kokonaisvaltainen ja ennakoiva lähestymistapa työturvallisuuteen. Lisäksi aktiivinen harmaan talouden torjunta on keskeistä vastuullisuuden kannalta. Toivon, että tässä hankkeessa toteutetun kaltaisesta ja ilmeisen menestyksekkäästä harmaan talouden torjuntaprosessista tulisi yleinen toimintamalli”, työministeri Tuula Haatainen kertoo. 

Osapuolet keskustelivat muun muassa työehtojen ja työlainsäädännön noudattamisesta, työ- ja terveysturvallisuudesta työmailla, Ukrainan sodan vaikutuksista sekä hankkeen ympäristönäkökulmista.

”Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme vahvaa sitoutumista biotuotetehdashankkeemme tavoitteisiin niin turvallisuuden, työlainsäädännön ja -ehtojen noudattamisen, harmaan talouden torjunnan, aikataulun kuin laadun suhteen. Avoin ja aktiivinen keskusteluyhteys ministeri Haataisen, Metsä Groupin ja ammattiliittojen välillä on varmistanut sen, että Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan rakentaminen etenee vastuullisesti ja aikataulussa. Haluankin kiittää kaikkia asianosaisia erinomaisesta yhteistyöstä” toimitusjohtaja Nousiainen kertoo.
    
Ammattiliittojen puheenjohtajat olivat tyytyväisiä hankkeen etenemiseen sekä siihen, miten työlainsäädännön ja työehtojen toteutumisesta on huolehdittu. Muun muassa työturvallisuuden ja harmaan talouden epäkohtiin on puututtu ennakoivasti ja ripeästi. 

”Uskon, että nämä panostukset, aktiivinen yhteistyö sekä keskusteluyhteys ammattiliittojen kanssa tukevat osaltaan tämän kokoisen hankkeen etenemistä aikataulussa”, työministeri Haatainen jatkaa.

Metsä Group tiedotti Kemin biotuotetehtaan investoinnin toteutumisesta helmikuussa 2021 ja rakentaminen aloitettiin heti. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi maahamme, arvoltaan 1,85 miljardia euroa.

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Piritta Jokelainen, p. 0295 047 353

 
Sivun alkuun