Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ministeri Lintilä Norjaan akku- ja sähköistymisteemaiselle Team Finland -vierailulle

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2022 13.25
Tiedote
Elinkeinoministeri Mika Lintilä, Team Finland

Pohjoismaiden tavoitteena on tiivistää yhteistyötään akkualalla. Elinkeinoministerin ja yritysdelegaation Norjan vierailulla edistetään suomalaisyritysten liiketoiminta- ja innovaatioyhteistyötä akku- ja sähköistymisalalla sekä satamateknologiassa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä matkustaa Team Finland -yritysdelegaation kanssa vienninedistämisvierailulle Norjaan 14.−15.6.2022. Norja on Suomelle tärkeä kumppani muun muassa teollisuuden vihreän siirtymän edistämisessä.

”Norja on kansainvälisesti edelläkävijä akkuteknologioissa ja meriliikenteen sähköistymisessä. Me voimme oppia Norjan kokemuksista, mutta suomalaisilla yrityksillä on myös paljon osaamista, jolle on kysyntää Norjassa. Esimerkiksi osaamisemme raskaiden työkoneiden, merenkulun ja satamien sähköistymisessä tarjoavat potentiaalisia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille”, elinkeinoministeri Lintilä sanoo.

Pohjoismaisen yhteistyön merkitys korostuu akkualalla

Akkualaan investoidaan tällä hetkellä EU:ssa paljon ja EU haluaa olla energian ja raaka-aineiden suhteen nykyistä omavaraisempi. Suomen tavoitteena on olla akku- ja sähköistymisklusterin vastuullinen edelläkävijä maailmassa vuoteen 2025 mennessä. 

Pohjoismainen yhteistyö vahvistaa koko alueen houkuttelevuutta akkualan investointikohteena. Suomi, Norja ja Ruotsi tekevät jo nyt tiivistä yhteistyötä akkualalla, mutta yhteistyötä halutaan kehittää entisestään.

Ministeri tapaa Norjan kauppa- ja teollisuusministeri Vestren 

Ministeri Lintilä keskustelee Norjan kauppa- ja teollisuusministeri Jan Christian Vestren kanssa pohjoismaisista vihreistä arvoketjuista sekä Suomen ja Norjan välisestä yhteistyöstä akuissa ja liikenteen sähköistymisessä.

Lisäksi ministeri pitää puheen kansainvälisessä sähköisiin kulkuneuvoihin liittyvässä EVS35-konfrenssissa ja tapaa muun muassa norjalaisen akkuteknologiayritys Freyrin ja Göteborgin sataman edustajia.

Business Finlandin kokoamaan Team Finland -yritysdelegaatioon kuuluvat seuraavat yritykset: 3mar Oy, Aalto University, BaseN Corporation, Beneq Oy, Comsel System Ltd, Fortum Waste Solutions, InterControl Oy, Kempower, Norrhydro Oy, Oy Merinova Ab, Rauma Marine Constructions Oy, Spinverse Oy, Valmet Automotive, Yrityssalo Oy.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Nina Alatalo, TEM, p. 029 504 7171
erityisasiantuntija Jarkko Vesa, TEM, p. 0295 047 193

 
Sivun alkuun