Hyppää sisältöön

Parlamentaarinen seurantaryhmä tukemaan huoltovarmuusselonteon valmistelua

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 9.12.2021 13.28
Tiedote
Kuvassa rahtilaiva

Valtioneuvosto asetti 9.12.2021 parlamentaarisen seurantaryhmän tukemaan huoltovarmuusselonteon valmistelua. Ryhmässä on edustus jokaisesta vaaleilla valitusta eduskuntapuolueesta. Sen puheenjohtajana toimii työministeri Tuula Haatainen. Seurantaryhmän toimikausi alkaa 15.12.2021 ja kestää huoltovarmuusselonteon valmistumiseen saakka.

Koronapandemia on nostanut huoltovarmuuden ja varautumistyön yhteiskunnallisen keskustelun keskiöön, ja synnyttänyt tarpeen huoltovarmuuden kehittämisestä yli hallituskausien. Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämä selonteon valmistelu tukee tätä kehitystyötä. 

Parlamentaarisen seurantaryhmän tehtävänä on: 1) arvioida, tukea sekä seurata selonteon valmistelutyötä, 2) varmistaa yhteistyö ja vuorovaikutus eduskuntaryhmien kanssa selonteon valmistelun aikana, 3) arvioida ja esittää näkemyksiä selonteon johtopäätöksistä ja linjauksista sekä 4) tukea ja toteuttaa selonteon linjausten julkituomista.

Puheenjohtaja Tuula Haataisen lisäksi seurantaryhmään on nimetty jäseniksi ja varajäseniksi eduskuntapuolueiden esittämät kansanedustajat:

Katja Taimela, Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä (Varajäsen Mika Kari)
Juha Mäenpää, Perussuomalaisten eduskuntaryhmä (Sanna Antikainen)
Janne Sankelo, Kokoomuksen eduskuntaryhmä (Mia Laiho)
Mikko Savola, Keskustan eduskuntaryhmä (Hannakaisa Heikkinen)
Hanna Holopainen, Vihreä eduskuntaryhmä (Mirka Soinikoski)
Johannes Yrttiaho, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä (Pia Lohikoski)
Anders Norrback, Ruotsalainen eduskuntaryhmä (Veronica Rehn-Kivi)
Sari Tanus, Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä (Antero Laukkanen)
Harry Harkimo, Liike Nyt -eduskuntaryhmä 

Seurantaryhmän pysyvät virkamiesasiantuntijat ovat kansliapäällikkö Raimo Luoma, osastopäällikkö Antti Neimala ja teollisuusneuvos Eeva Vahtera työ- ja elinkeinoministeriöstä. 

Selonteon valmistelun ohjaamiseen on perustettu myös johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Raimo Luoma. Siinä ovat edustettuina puolustusministeriö, sisäministeriö, ulkoministeriö sekä valtiovarainministeriö. 

Lisäksi selonteon valmisteluun osallistuu kiinteästi valtioneuvoston poikkihallinnollinen huoltovarmuuden yhteistyöryhmä, jossa ovat edustettuina kaikki ministeriöt. Sen puheenjohtajana toimii osastopäällikkö Antti Neimala.

Lisätiedot:
kaupallinen neuvos Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen, TEM, p. 029 506 3518