Hyppää sisältöön

Startup Refugees -yrittäjyysohjelma sarjansa voittoon Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailussa

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2023 10.57
Tiedote
Palkintoa vastaanottamassa Muntaser Al-Hamad, kilpailun edustaja Giovanna Gregori ja yrittäjyysohjelman päällikkö Kati Lievonen
Palkintoa vastaanottamassa Muntaser Al-Hamad, kilpailun edustaja Giovanna Gregori ja yrittäjyysohjelman päällikkö Kati Lievonen

Suomalainen Startup Refugees voitti Vastuullinen ja osallistava yrittäjyys -sarjassa Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailussa. Kilpailun tulokset julistettiin Bilbaossa 14.11. Startup Refugeesin osallistava toiminta tukee turvapaikanhakijoita, pakolaisia sekä muita maahanmuuttaneita työllistymisessä, yrittäjyydessä ja oman osaamisen kehittämisessä.

"Meille on kunnia ja suuri ilo tulla valituksi Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon saajaksi. Pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien tukeminen yrittäjyydessä vaatii paljon jalkatyötä, luovuutta, kärsivällisyyttä, myönteistä asennetta ja pysymistä ajan tasalla muuttuvista säädöksistä", toteavat palkinnon vastaanottaneet Kati Lievonen ja Muntaser Al-Hamad

Yrittäjyysohjelman edustajina Lievonen ja Al-Hamad näkevät, että tämän tunnustuksen mukaan heidän työllään on suurempi yhteiskunnallinen merkitys sen lisäksi, että se tukee yksittäisiä maahanmuuttajia etenemään kotoutumis- ja yrittäjäpolulla. ”Maahanmuuttajayrittäjät ovat Euroopan maille suuri mahdollisuus yhteiskunnan, kilpailukyvyn ja tulevaisuuden rakentamisessa”, arvioivat Lievonen ja Al-Hamad.

Mikä on Startup Refugees?

Osallistava Startup Refugees yrittäjyysohjelma tukee turvapaikanhakijoita, pakolaisia sekä muita maahanmuuttaneita kohti työtä, yrittäjyyttä ja oman osaamisen kehittämistä. Se tarjoaa osallistujille yrittäjyyteen liittyvää tietoa sekä kehittää taitoja ja yrittäjyysasennetta kohderyhmälle suunniteltujen koulutusten, markkinavalidaatiotapahtumien, yritysneuvonnan, mentoroinnin ja verkostoitumistapahtumien kautta.

Hankkeen innovatiivista työtä kuvaa kohderyhmän kuuluvien ihmisten osallistuminen kulttuurisensitiivisen ja monikielisen yrittäjyysohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Startup Refugeesin henkilökunnasta puolet on maahanmuuttajia ja osa on pakolaistaustaisia. 
Toiminnan sivutuotoksena syntyi vuonna 2021 ensimmäinen rahasto, joka tukee maahan muuttaneiden, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden yrittäjyyttä.

Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinto

Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinto (EEPA) antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa. Palkinto jaetaan useassa yrittäjyyden edistämisen sarjassa.

Lisätiedot:
Neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio, TEM, p. 0295 064 932 (kansallisen kilpailun yhteyshenkilö)
Toimitusjohtaja Aicha Manai, Startup Refugees, p. 044 555 3220                    
Yrittäjyysohjelman päällikkö Kati Lievonen, p. 044 237 9572