Hyppää sisältöön

TEM käynnistää strategian ja toimintaohjelman harmaan talouden torjumiseksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.5.2024 11.54
Tiedote
Kuvassa näkyvät rakennustyöntekijän askelet tämän harppoessa huomiohaalareissa työmaalla.

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut poikkihallinnollisen valmisteluryhmän, jonka tehtävä on päivittää harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategia ja toimenpideohjelma. Päivitys tehdään työministeri Arto Satosen johdolla ja työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimana vuoden 2024 aikana.

Taustalla on pääministeri Petteri Orpon hallituksen 21.3.2024 tekemä päätös tehostaa harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaa.

Järjestyksessä on jo yhdeksäs toimenpideohjelma, joten valmisteluryhmä hyödyntää aiemmin tehtyä työtä ja toimenpideohjelman valmistelumallia. Valmisteluryhmän pitää työssään huomioida jo käynnissä olevat strategiat ja toimenpideohjelmat, joilla on liittymä harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaan.

Harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta on haittaa yrityksille, työntekijöille ja julkiselle taloudelle. Torjuntatyöhön tarvitaan eri viranomaisten laajaa yhteistyötä. Valmisteluryhmässä ovat edustettuina kattavasti eri ministeriöt ja viranomaiset. Työryhmän puheenjohtaja on osastopäällikkö Jan Hjelt työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lisätiedot:

Osastopäällikkö Jan Hjelt, TEM, p. 0295 048 940
Neuvotteleva virkamies Päivi Kantanen, TEM, 0295 048 938