Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tomi Lounemasta Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 31.10.2019 13.33
Tiedote
Tomi Lounema

Diplomi-insinööri Tomi Lounema on nimitetty Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajaksi 11.11.2019 alkaen. Lounema siirtyy toimeen ryhmäpäällikön ja kaupallisen neuvoksen tehtävästä työ- ja elinkeinoministeriössä.

Työ- ja elinkeinoministeriössä Lounema on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän toimi Kuluttajavirastossa tuoteturvallisuusinsinöörinä, tuoteturvallisuuspäällikkönä, apulaisjohtajana ja johtajana vuosina 1999–2009. Lounema on hoitanut huoltovarmuusasioita ministeriössä monipuolisesti alusta saakka.

Huoltovarmuuskeskuksen tehtävään haki määräajassa 59 henkilöä. Valtioneuvosto nimitti toimitusjohtajan työministeri Timo Harakan esityksestä.

Huoltovarmuuskeskus on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva valtion laitos, jonka tehtävänä on yhteiskunnan taloudellisten perustoimintojen turvaaminen vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen varalta.

Huoltovarmuuskeskus edistää ja koordinoi jatkuvuus- ja valmiussuunnittelua yrityksissä, järjestöissä ja hallinnossa sekä hoitaa alan kansainvälistä yhteistyötä. Huoltovarmuuskeskus pitää yllä varmuusvarastoja ja erilaisia teknisiä varajärjestelyjä.


Lisätiedot

henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela, TEM, puh. 0295 047 988
kaupallinen neuvos Tomi Lounema, TEM, puh. 0295 062 697

 
Sivun alkuun