Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työ- ja elinkeinoministeriö nimitti Työkanava Oy:lle hallituksen

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 10.5.2022 8.48
Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee valtion erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy:n toiminnan käynnistämistä 1.7.2022 lukien. Ministeriö on yhtiön omistajaohjauksesta vastaavana tahona nimittänyt Työkanavalle hallituksen.

Hallituksen puheenjohtajana toimii alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja varapuheenjohtajana toimitusjohtaja (eläkkeellä) Jukka Kinnunen. Hallituksen muut jäsenet ovat:

  • osastopäällikkö Raimo Antila, sosiaali- ja terveysministeriö
  • johtaja Sirpa Huuskonen, Tokmanni
  • viestintäpäällikkö Essi Lindberg, Labore
  • kehittämispäällikkö Jukka Lindberg, Vates-säätiö
  • toimitusjohtaja Leena Munter, Haltija Group Oy

”Olen hyvin tyytyväinen siitä, että Työkanava Oy:n liiketoiminta pääsee piakkoin käyntiin. Työkanava on ennen kaikkea työkalu kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten työllistämiseen, eli sen ryhmän, joka on aiemmin jäänyt sivuun työllisyystoimissa tai joita ei ole onnistuttu työllistämään”, sanoo työministeri Tuula Haatainen.

Työkanavaa koskeva laki tulee voimaan 1.7.2022. Yhtiön toiminta käynnistyy vaiheittain vuoden 2022 aikana. Yhtiölle valitaan seuraavaksi toimitusjohtaja. Hän valitsee yhtiön muut avainhenkilöt, joita tarvitaan liiketoiminnan käynnistämiseksi.

Yhtiö alkaa työllistää kaikkein vaikeimmin työllistyviä työttömiä ja työhaluisia osatyökykyisiä henkilöitä. Yhtiön tavoite on kohentaa ja tukea heidän osaamistaan ja työmarkkinavalmiuttaan niin, että mahdollisimman moni siirtyisi Työkanavasta eteenpäin työsuhteeseen avoimille työmarkkinoille.

Työkanava Oy:n perustaminen liittyy pääministeri Sanna Marinin hallituksen tavoitteeseen edistää osatyökykyisten työllistymistä ja kehittää uudella tavalla välityömarkkinoita. Työkanava on yksi hallituksen Työkykyohjelman toimenpiteistä työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla.

Lisätiedot:

työministerin erityisavustaja Iiris Niinikoski, p. 0295 047 372
työmarkkinaneuvos Kimmo Ruth, p. 0295 048 073
hankepäällikkö Pirjo Larm, p. 0295 047 224

 
Sivun alkuun