Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työkanavan toimitusjohtajana aloittaa Sari Nikkola 1.9. lukien

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 16.6.2022 10.00
Tiedote
Sari Nikkola, Työkanava Oy:n toimitusjohtaja 1.9.2022 lukien.
Sari Nikkola

Työkanava Oy:n hallitus on valinnut yhtiön toimitusjohtajaksi Sari Nikkolan. Nikkola aloittaa tehtävässään 1.9.2022.

Nikkola siirtyy Työkanavan toimitusjohtajaksi Suomen Punaisen Ristin Kontti-ketjun johtajan tehtävästä. Tätä ennen hän on toiminut monipuolisesti erilaisissa liikkeenjohdon tehtävissä muun muassa Fazer-konsernissa, SOK:ssa sekä Neste Liikennepalvelu Oy:ssä. Koulutukseltaan Nikkola on elintarviketieteiden maisteri. Lisäksi hän on suorittanut sosiaali- ja terveysjohtamisen eMBA-tutkinnon.

Työkanava on uusi valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, joka työllistää vaikeimmassa asemassa olevia osatyökykyisiä henkilöitä. Yhtiön tavoite on kohentaa heidän osaamistaan ja työmarkkinavalmiuttaan niin, että mahdollisimman moni siirtyisi Työkanavasta eteenpäin työsuhteeseen avoimille työmarkkinoille. 

Työkanavan omistajaohjauksesta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö.

”Hallitus satsaa osatyökykyisten työllistymiseen osana työllisyystoimien kokonaisuutta. Työkanava antaa kaikkein vaikeimmin työllistyville, mutta työtä haluaville osatyökykyisille mahdollisuuden tehdä työtä kykyjensä mukaan. Tämä on tärkeää henkilölle itselleen, mutta myös yhteiskunnalle", huomauttaa työministeri Tuula Haatainen, jonka toimialaan Työkanavan asiat työ- ja elinkeinoministeriön työnjaossa kuuluvat.

Laki Työkanavasta tulee voimaan 1.7.2022. Yhtiön operatiivinen toiminta käynnistyy toimitusjohtajan valinnan jälkeen vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Arvio on, että ensimmäiset osatyökykyiset työllistyisivät Työkanavaan työntekijöiksi loppuvuodesta. 

”Työkanavan toimitusjohtajalla on merkittävä rooli uuden yhtiön käynnistämisessä sekä monimuotoisen työyhteisön hyvän ilmapiirin luomisessa. Hän myös pitkälti vastaa luottamukseen perustuvan yhteistyön rakentamisesta yhtiön asiakkaiden ja muiden välityömarkkinatoimijoiden kanssa. Luotamme yhtiön hallituksessa siihen, että Sari Nikkolalla on tähän hyvät edellytykset", kertoo Työkanava Oy:n hallituksen puheenjohtaja, alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Työkanavan toimitusjohtajaksi haki 88 henkilöä. 

Työkanava Oy:n perustaminen liittyy pääministeri Sanna Marinin hallituksen tavoitteeseen edistää osatyökykyisten työllistymistä ja kehittää uudella tavalla välityömarkkinoita. Työkanava on yksi hallituksen Työkykyohjelman toimenpiteistä työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla.

Lisätietoja:

Työministerin erityisavustaja Iiris Niinikoski, p. 0295 047 372
Työkanavan hallituksen puheenjohtaja, alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen, p. 0295 047 474
Hankepäällikkö Pirjo Larm, työ- ja elinkeinoministeriö, p. 0295 047 224

 
Sivun alkuun