Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Työministeri Haatainen ILOn työkonferenssissa Genevessä: työelämän perusoikeudet kuuluvat kaikille

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 6.6.2022 9.04
Tiedote
Työministeri Tuula Haatainen
Työministeri Tuula Haatainen

Työministeri Tuula Haatainen pitää 6.6.2022 Kansainvälisen työjärjestön ILOn työkonferenssin täysistunnossa puheenvuoron työolojen ja tasa-arvon edistämisestä kehittyvissä maissa. Ministeri Haatainen ilmaisee myös huolensa Venäjän hyökkäyksen globaaleista vaikutuksista.

”ILOn tulee työskennellä aktiivisesti sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi vähiten kehittyneissä maissa. Naisille ja tytöille tulee tarjota koulutusmahdollisuuksia ja työelämässä tarvittavaa osaamista. Tähän kuuluvat olennaisesti myös digitaaliset taidot”, työministeri Haatainen sanoo puheessaan.

Tänä vuonna konferenssin teemana on työturvallisuus ja terveys, oppisopimuskoulutus sekä sosiaali- ja solidaarisuustalous. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on muuttaa ILOn työelämän perusperiaatteita ja –oikeuksia koskevaa julistusta niin, että se sisältäisi turvalliset ja terveelliset työolot. 

Työministeri Haatainen keskustelee lisäksi hoitotyöstä, kansainvälisestä liikkuvuudesta ja työvoimapulasta suurlähettiläs Kirsti Kaupin järjestämällä lounaalla. Työministeri tapaa myös ILOn nykyisen pääjohtajan Guy Ryderin sekä syksyllä aloittavan pääjohtaja Gilbert Houngbon. 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan korostaa yhteistyön merkitystä

Kansainvälinen työkonferenssi on ILOn ylin päättävä elin, joka kokoontuu kerran vuodessa. Vuoden 2022 työkonferenssi järjestetään Genevessä 27.5.-11.6.2022.

”Kansainvälinen, sosiaalisesti oikeudenmukaista tulevaisuutta rakentava yhteistyö on näinä aikoina tärkeämpää kuin koskaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on jo aiheuttanut valtavaa kärsimystä ukrainalaisille ja uhkaa myös aiheuttaa maailmanlaajuisen ruoka-, energia- ja talouskriisin. Tällä on vaikutuksia myös työelämään, ja siksi ILOn aktiivisuus kriisin seurannassa on elintärkeää”, työministeri Haatainen painottaa.

ILO on rakenteeltaan ja toiminnaltaan kolmikantainen, eli työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen edustajat osallistuvat järjestön työhön tasavertaisina valtioiden hallitusten edustajien kanssa. Suomen valtuuskuntaan kuuluu hallituksen, työnantajien ja työntekijöiden edustajia.

Lisätiedot:
työministerin erityisavustaja Piritta Jokelainen, p. 0295 047 353 (kysymykset työministerille)
hallitusneuvos Liisa Heinonen, TEM, p. 029 506 4131

 
Sivun alkuun