Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Uusi huoltovarmuusneuvosto kaudelle 2021–2024 asetettu

Työ- ja elinkeinoministeriö
29.6.2021 14.34
Uutinen
Huoltovarmuusneuvoston tehtävänä on ylläpitää ja kehittää yhteyksiä keskeisimpiin yhteistyötahoihin, seurata huoltovarmuuden tilaa ja kehitystä sekä tehdä esityksiä toimenpiteistä.

Valtioneuvosto asetti 29.6.2021 uuden huoltovarmuusneuvoston kaudelle 1.7.2021–30.6.2024. Neuvostossa ovat edustettuina sekä yksityinen että julkinen sektori. Sen tehtävänä on ylläpitää ja kehittää yhteyksiä keskeisimpiin yhteistyötahoihin, seurata huoltovarmuuden tilaa ja kehitystä sekä esittää huoltovarmuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Neuvoston puheenjohtajana toimii edelleen Fingrid Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Ruusunen ja sen varapuheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Raimo Luoma työ- ja elinkeinoministeriöstä. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja toimii neuvoston pääsihteerinä.

Kokoonpanossa ovat mukana seuraavat julkisen sektorin organisaatiot: työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriö, sisäministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Puolustusvoimat, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Suomen Pankki ja Ahvenanmaan maakuntahallitus (Ålands landskapsregering). 

Huoltovarmuusneuvoston kokoonpanoon kuuluu lain sallima enimmäismäärä eli 26 jäsentä, joista puheenjohtaja ja 15 muuta jäsentä edustavat elinkeinoelämää ja etujärjestöjä. Elinkeinoelämän puolelta kokoonpanossa ovat edustettuina keskeiset huoltovarmuuden toimialat.

Neuvoston kokoonpano löytyy alla olevan valtioneuvoston päätöksen (29.6.2021) liitteestä. 

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Henri Backman, TEM, puh. 029 506 3581

 
Sivun alkuun