Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valtioneuvosto etusivu

Metropolipolitiikan yhteistyöryhmä asetettu

Valtioneuvoston viestintäosastoYmpäristöministeriö
5.11.2020 13.46
Tiedote

Valtioneuvosto on 5.11.2020 asettanut metropolipolitiikan yhteistyöryhmän. Valtion sekä Helsingin seudun kaupunkien ja kuntien edustajista koostuva ryhmä tarttuu metropolialueen erityiskysymyksiin, joiden ratkaiseminen vahvistaa koko Suomen kilpailukykyä.

Yhteistyöryhmän tavoitteena on tiivistää valtion ja metropolialueen yhteistyötä ja politiikan koordinaatiota asioissa, jotka tukevat kasvua, työllisyyttä ja kestävää kehitystä. Yhteistyön avulla vahvistetaan alueen kykyä kilpailla muiden eurooppalaisten metropolien kanssa niin osaavasta työvoimasta, yrityksistä kuin kulttuurisesta vetovoimasta. Kestävä kaupunkikehitys ja yhteisten hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttaminen on keskeinen yhteistyön painopistealue.

Metropolipolitiikan yhteistyöryhmän toimikausi ulottuu vaalikauden 2019–2023 loppuun. Yhteistyöryhmän puheenjohtaja on ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, ja varapuheenjohtajina kuntaministeri Sirpa Paatero sekä Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Jäseninä toimivat työministeri Tuula Haatainen, elinkeinoministeri Mika Lintilä, liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, opetusministeri Li Andersson, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar. Keski-Uudenmaan KUUMA-seudun edustajina jäsenenä vuorottelevat Tuusulan kansliapäällikkö Harri Lipasti, Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio.

Lisätiedot:

pääministeri Marinin erityisavustaja Matti Niemi, [email protected], p. 0295 160 165
ympäristö- ja ilmastoministeri Mikkosen erityisavustaja Timo Juurikkala, [email protected], p. 040 555 4013
erityisasiantuntija Kimmo Hyrsky, [email protected], p. 0295 160 191
neuvotteleva virkamies Olli Maijala, [email protected], p. 0295 250 174

Anna-Maja Henriksson Annika Saarikko Krista Mikkonen Li Andersson Mika Lintilä Sirpa Paatero Timo Harakka Tuula Haatainen
 
Sivun alkuun