Hyppää sisältöön

Ministeri Mykkänen Tukholmaan – tavoitteena tiivistää Suomen ja Ruotsin yhteistyötä puhtaan siirtymän edistämiseksi

työ- ja elinkeinoministeriöympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 13.5.2024 8.50
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen vierailee tänään 13. toukokuuta Tukholmassa. Vierailulla hän tapaa Ruotsin ilmastoministerin Romina Pourmokhtarin ja energiasta vastaavan ministerin Ebba Buschin valtiosihteerin Daniel Liljebergin.

Vierailun tarkoituksena on tiivistää Suomen ja Ruotsin yhteistyötä puhtaan siirtymän edistämiseksi sekä rakentaa yhteistä ilmasto- ja energiapolitiikan tilannekuvaa.
 
”Puhdas siirtymä on meille valtava mahdollisuus luoda hyvinvointia ja kasvattaa maidemme kilpailukykyä. Uusia ratkaisuja ja investointeja tarvitaan - keskustelujen tavoitteena on jakaa oppeja ja tiivistää yhteistyötä siirtymän onnistumiseksi”, sanoo Mykkänen.
 
Yhteistä tilannekuvaa luoviin tapaamisiin osallistuvat ministerin johdolla asiantuntijat työ- ja elinkinoministeriöstä ja ympäristöministeriöstä. Tapaamisissa keskustellaan kansallisen tason ilmastopolitiikan suunnitelmista, energiaratkaisuista sekä EU:n ilmastopolitiikan kehittämisestä. Vierailun aikana delegaatio vierailee myös Stockholm Exergin -energialaitoksella, jossa valmistellaan investointipäätöstä bioperäisen hiilidioksidin talteenotosta ja pysyvästä varastoinnista (BECCS).

Lisätietoja:

Lyydia Ylönen 
Ministerin erityisavustaja 
p. 050 476 1341 
[email protected]