Hyppää sisältöön

Eurooppaministeri Adlercreutz ja Ruotsin EU-ministeri Roswall tapasivat 

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.9.2023 15.20
Tiedote
Kuvassa vasemmalta lukien Ruotsin EU-ministeri Jessika Roswall ja Suomen Eurooppaministeri Anders Aldercreutz.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz tapasi Ruotsin EU-ministerin Jessika Roswallin perjantaina 1.9. Ministerit keskustelivat useista ajankohtaisista asioista Turun Eurooppa-foorumin yhteydessä.

Ministerit Adlercreutz ja Roswall puhuivat muun muassa Euroopan unionin tulevaisuudesta ja laajentumisesta, monivuotisen rahoituskehyksen välitarkastelusta sekä EU:n strategisen agendan valmisteluista vuosille 2024-2029. Esille nousivat myös Suomen ja Ruotsin kahdenväliset suhteet.

”Olen iloinen, että olen voinut tavata Ruotsin EU-ministeri Jessika Roswallin jo useita kertoja. Maidemme välinen yhteistyö on tärkeämpää kuin koskaan. Ruotsi mainitaan ensimmäistä kertaa hallitusohjelmassa Suomen läheisimpänä kumppanina. Meillä on EU-asioissa monia keskeisiä kysymyksiä, joissa tarvitaan samanmielisten maiden yhteistyötä, esimerkiksi liittyen sisämarkkinoihin ja oikeusvaltiomekanismiin”, ministeri Adlercreutz sanoi.

Ministeri Adlercreutz keskusteli Turussa myös Saksan ulkoministeriön valtiosihteeri Tobias Lindnerin kanssa. Ministeri Adlercreutz ja valtiosihteeri Lindner vaihtoivat näkemyksiä mm. ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja sisämarkkinoista.

Lisätietoja: Eurooppa- ja omistajaohjausministerin erityisavustaja Crista Grönroos, p. 0295 161 035 ja yksikön päällikkö Lotta Nymann-Lindegren p. 050 566 7516, valtioneuvoston kanslia.