Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko

Hallitus kiertää kymmenissä kirjastoissa

19.6.2019 11.30
Yleinen
Hallitus kiertää kymmenissä kirjastoissa

Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää kesän aikana eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta suomalaisten kanssa. Tapaamiset järjestetään kymmenissä kirjastoissa ympäri Suomen.

Keskusteluiden tavoitteena on kertoa, mitkä ovat hallituksen tärkeimmät tavoitteet ja kuulla ohjelmasta palautetta.

- Hallitusohjelma julkaistiin keskustakirjasto Oodissa Helsingissä suoraan suomalaisille, keskellä ihmisiä ja sivistyksen äärellä. Nyt haluamme jatkaa keskustelua ihmisten kanssa kirjastokiertueen muodossa. Kirjasto on paitsi yksi suomalaisen sivistyksen kulmakivistä myös kaikkien yhteinen kohtaamispaikka. Kirjastoon liittyy myös hyvä suomalainen periaate: se, mikä on meillä lainassa, pitää palauttaa hyvässä kunnossa takaisin, pääministeri Rinne sanoo.

Ulkoministeri Pekka Haavisto ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru käynnistivät kiertueen Porista toissa viikolla. Tällä viikolla kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero vierailee Varkaudessa ja sisäministeri Maria Ohisalo Helsingissä Itäkeskuksen kirjastossa keskiviikkona 26. kesäkuuta. Ympäristo- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen vierailee Kouvolassa perjantaina 28. kesäkuuta.

Maanantaina 1. heinäkuuta elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja työministeri Timo Harakka keskustelevat Helsingissä Kontulan kirjastossa ja tiistaina 2. heinäkuuta pääministeri Antti Rinne vierailee Espoossa Sellon kirjastossa.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja kaikkien kirjastovierailujen ajankohdista löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilla https://valtioneuvosto.fi/rinteen-hallitus/kirjastokiertue ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kirjastokiertue #biblioteksrunda.

Lisätietoja: Erityisavustaja Dimitri Qvintus, p. 050 574 0956, ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821, valtioneuvoston kanslia

Yleinen
Palaa sivun alkuun