Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

IOM:n pääjohtaja William Lacy Swing vierailee Suomessa

Ulkoasiainministeriö
2.11.2016 13.25
Tiedote

Tiedote 205/2016
2.11.2016

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n (International Organization for Migration) pääjohtaja William Lacy Swing vierailee Suomessa 6-7.11.2016 ja tapaa ulkoministeri Timo Soinin. Tapaamisen keskustelunaiheita ovat globaali siirtolaisuustilanne ja Euroopan ajankohtainen muuttoliiketilanne. Keskusteluja käydään myös syyskuussa pidetyn YK:n korkean tason muuttoliikekokouksen jatkotoimista sekä Suomen ja IOM:n välisestä yhteistyöstä.

Pääjohtaja Swing tapaa vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja sisäministeri Paula Risikon. Lisäksi pääjohtaja Swing vierailee vastaanottokeskuksessa.

William Lacy Swing on toiminut IOM:n pääjohtajana lokakuusta 2008 lähtien ja hänet valittiin toiselle kaudelle vuonna 2013. Kyseessä on hänen toinen vierailunsa Suomeen tässä tehtävässä.

IOM on vuonna 1951 perustettu hallitustenvälinen järjestö, joka hoitaa nykyisin laajasti erilaisia siirtolaisuuteen liittyviä tehtäviä. IOM liittyi osaksi YK-järjestelmää syyskuussa 2016. Järjestöllä on 165 jäsenvaltiota ja sillä on toimistoja yli 100 maassa.

IOM:n tavoitteena on edistää ihmisläheistä ja hallittua siirtolaisuutta huomioiden sekä siirtolaisten että valtioiden tarpeet. IOM avustaa käytännön ratkaisujen löytämisessä ja järjestää humanitääristä apua hädänalaisille siirtolaisille.

Suomi on ollut IOM:n jäsenvaltio vuodesta 1991 ja IOM:n Suomen toimisto on perustettu vuonna 1993. IOM:n toiminta ja hankkeet Suomessa keskittyvät viidelle eri osa-alueelle: vapaaehtoinen paluu ja paluutuki, siirtolaisuus ja kehitys, kotouttaminen, pakolaisten uudelleensijoittaminen ja ihmiskaupan vastainen toiminta.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 ja johtava asiantuntija Pekka Hyvönen, yleisten EU-asioiden ja yhteensovittamisen yksikkö, puh. 050 465 8516.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun