Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Korona-ajan muutoksia yksityistielakiin ja luotsauslakiin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2021 13.15
Tiedote

Yksityistielakiin ja luotsauslakiin tehdään koronaepidemiasta johtuvia muutoksia. Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa lait ja määrätä ne tulemaan voimaan 12. maaliskuuta 2021.

Yksityistielain muutoksella sallitaan tiekunnan kokousten järjestäminen sähköisesti niissäkin tilanteissa, joissa tiekuntien säännöt eivät tätä mahdollista taikka asiasta ei ole erikseen päätetty tiekunnan kokouksessa.

Muutoksella pyritään myös estämään covid-19-taudin leviämistä siten, että tiekuntien kokoukset voidaan järjestää kullekin tiekunnalle sopivalla tavalla kokonaan tai osin etäkokouksina. Kokouksen järjestäjä voi määrätä ennakkoilmoittautumisen etänä osallistumiseen.

Luotsauslain väliaikaisella muutoksella laajennetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin harkintavaltaa sen päättäessä uusien luotsin ohjauskirjojen ja linjaluotsinkirjojen myöntämisestä sekä voimassaolevien luotsauksen henkilölupien voimassaoloajan pidentämisestä. Esimerkiksi koeluotsauksia voidaan siirtää myöhempään ajankohtaan. Luotsauslain muutos on voimassa 30.6.2021 saakka.

Lisäksi liikennepalvelulakiin tehdään tekninen muutos, jolla lakiin päivitetään entisen Traffic Management Finland Oy:n uusi toiminimi. Yhtiön uusi toiminimi on Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy.

Lisätietoja:

liikenneneuvos Mervi Karhula, p. 040 041 5976 (yksityistielaki)

ylitarkastaja Katja Peltola, p. 050 530 2175 (luotsauslaki)

hallitusneuvos Rita Linna, p. 040 582 9699 (liikennepalvelulaki)

Valtioneuvoston yleisistuntojen aineistot

 
Sivun alkuun