Hyppää sisältöön

Ministeri Adlercreutz Berliiniin

valtioneuvoston kanslia
Julkaisuajankohta 29.1.2024 15.24
Tiedote

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz vierailee Berliinissä tiistaina 30. tammikuuta. Ministerin ohjelmassa on muun muassa tapaaminen Saksan Eurooppa- ja ilmastoministeri Anna Lührmannin kanssa sekä muita korkean tason tapaamisia.

Ministeri Adlercreutz tapaa Berliinissä myös Saksan liittopäivien Euroopan unionin asioista vastaavan valiokunnan puheenjohtaja Anton Hofreiterin, valtiovarainministeriön eurooppa-asioista vastaavan valtiosihteerin Heiko Thomsin ja liittokanslerinviraston talous-, rahoitus- ja eurooppa-asioista vastaavan valtiosihteeri Jörg Kukiesin.

Keskustelujen agendalla ovat laajasti ajankohtaiset EU-asiat sekä maiden kahdenväliset suhteet. EU-asioissa esillä ovat muun muassa EU:n monivuotisen rahoituskehyksen välitarkastelu, sisämarkkinat, unionin laajentuminen ja oikeusvaltiokysymykset. Lisäksi keskustelut keskittyvät Ukrainan tukemiseen sen puolustustaistelussa Venäjän laitonta hyökkäyssotaa vastaan.

Lisätietoja: erityisavustaja Crista Grönroos p. 050 441 4257 ja EU-asioiden alivaltiosihteeri Satu Keskinen p. 0295 160 302, valtioneuvoston kanslia