Hyppää sisältöön

Ministeri Adlercreutz YK:n pienten saarivaltioiden konferenssiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 24.5.2024 13.15
Tiedote

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistuu YK:n pienten saarivaltioiden kansainväliseen konferenssiin (4th International Conference on Small Developing Island States) Antigua ja Barbudalla 27.-29. toukokuuta.

Kerran kymmenessä vuodessa järjestettävässä korkean tason poliittisessa konferenssissa on tarkoitus tarkastella pienten saarivaltioiden tilannetta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden osalta, hyväksyä poliittinen loppuasiakirja ja uusi toimintasuunnitelma seuraavalle kymmenelle vuodelle. Konferenssin osana järjestetään mittava yritysten ja järjestöjen messu- ja näyttelyosio.

Ministeri Adlercreutzia on pyydetty toimimaan puheenjohtajana yhdessä konferenssin viidestä interaktiivisessa dialogissa yhdessä Malediivien presidentin Mohamed Muizzun kanssa. Dialogissa keskitytään talouden ja kestävän kehityksen edistämiseen. Muut puhujat ovat Antigua ja Barbudan pääministeri Gaston Browne sekä Yhdysvaltojen sisäministeri Debra Haaland.

Lisäksi ministerillä on useita kahdenvälisiä tapaamisia tapahtumaan osallistuvien kumppanimaiden ministereiden ja kansainvälisten järjestöjen johdon kanssa. Näissä painottuvat erityisesti ilmasto- ja ympäristökysymykset, vihreä siirtymä ja Suomen tarjoamat ratkaisut. Ministeri osallistuu myös EU:n roolia kumppanimaissa vahvistavan Global Gateway -strategiaa koskevaan tilaisuuteen.

Ministerin ohjelmassa on lisäksi muun muassa tapaaminen Antigua ja Barbudan tiede-, teknologia ja energiaministerin sekä yritysedustajien kanssa, jossa tavoitteena on edistää suomalaisyritysten toimintaa alueella sekä kartoittaa uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Konferenssi on järjestyksessä neljäs, ja se on aiemmin järjestetty Barbadoksella (1994), Mauritiuksella (2005) ja Samoalla (2014).

Lisätietoja: erityisavustaja Andreas Elfving p. 050 310 0274, valtioneuvoston kanslia ja ulkoasiainsihteeri Milena Hakanpää p. 050 330 2921, ulkoministeriö