Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Ministeri Harakka EU:n televiestintä- ja liikenneministereiden kokouksiin

Liikenne- ja viestintäministeriö
4.12.2020 15.29
Tiedote

EU-puheenjohtajamaa Saksa järjestää televiestintä- ja liikenneministereiden videokokoukset 7.-8.12.2020. Suomea kokouksissa edustaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Televiestintäministerit käyvät periaatekeskustelun datan hallinta-asetuksesta, josta Euroopan komissio antoi ehdotuksensa 25.11.2020. Asetus on jatkoa komission datastrategiassa mainituille tavoitteille. Tarkoituksena on luoda yhteinen malli eurooppalaisten data-avaruuksien hallinnalle ja yhteen toimivat datan sisämarkkinat.

Liikenneministerit käyvät periaatekeskustelun eurovinjettidirektiivin muuttamisesta. Muutosten tavoitteena on edistää vähäpäästöisempää ja tehokkaampaa liikennettä sekä turvata liikenneverkon ylläpitoon ja kehittämiseen riittävä rahoitus.

Ministerit keskustelevat myös yhtenäistä eurooppalaista ilmatilaa koskevasta SES2+-sääntelypaketista. Yhtenäinen eurooppalainen ilmatila mahdollistaa ilmatilan tehokkaamman käytön. Tavoitteena on saavuttaa täsmällisempiä lentoaikatauluja, suorempia lentoreittejä, säästöjä lentoajoissa sekä vähentää lentoliikenteen päästöjä.

Kyseessä ovat epäviralliset videokokoukset, joissa ei tehdä muodollisia päätöksiä.

Lisätietoja:

viestintäneuvos Kristiina Pietikäinen, p. 040 522 2122 (televiestintä)

EU-koordinaattori Tiia Orjasniemi, p. 050 441 5730 (liikenne)

Council of the European Union: Video conference of telecommunication ministers, 7 December 2020
Council of the European Union: Video conference of transport ministers, 8 December 2020

Sivun alkuun