Hyppää sisältöön

Ministeri Tavio osallistuu Qatar Economic Forumiin

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 13.5.2024 8.32
Tiedote

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio osallistuu Qatar Economic Forumiin Dohassa 14.-16.5.2024.

Kansainvälinen talousfoorumi järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Tapahtuma keskittyy maailmanlaajuisiin talouskysymyksiin erityisesti Persianlahden alueen maiden näkökulmasta ja alueen kasvava vaikutusvalta huomioiden. Foorumin tämän vuoden teemana on ”A World Remade: Navigating the Year of Uncertainty”.

Ministeri Ville Tavio osallistuu tapahtumassa paneelikeskusteluun tuotanto- ja arvoketjuihin liittyvistä haasteista. Ministeri Tavio tapaa Dohassa myös Qatarin hallituksen ja elinkeinoelämän edustajia. Tapaamisten yhteydessä keskustellaan kaupallisista yhteistyömahdollisuuksista eri sektoreilla Suomen ja Qatarin välillä sekä tuodaan esille suomalaisten yritysten osaaminen esimerkiksi ICT:n, terveyden, ja koulutuksen aloilla. Ministeri Tavio pitää myös avauspuheenvuoron Suomen Dohan-suurlähetystön järjestämässä seminaarissa, jossa esitellään suomalaista terveysosaamista.

Ministeri Tavio näkee vierailun mahdollisuutena osallistua taloutta, globaaleja kehityskulkuja ja investointeja koskevaan kansainväliseen keskusteluun ja tuoda esille Suomen vahvuuksia: ”Tämä on erinomainen tilaisuus tutustua yrityksillemme tärkeään markkinaan ja tuoda esille suomalaista osaamista useilla sektoreilla ”.

Lisätietoja:

  • Ministerin erityisavustaja, Janna Rantanen. +358 40 472 4228
  • Persianlahti-tiiminvetäjä, Saila Barke, Afrikan ja Lähi-idän osasto, +358 295 350 226
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].