Hyppää sisältöön

Pääministeri Marin tapasi Saamelaiskäräjien edustajia

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 13.8.2021 12.14 | Julkaistu suomeksi 17.8.2021 klo 10.06
Tiedote 461/2021

Pääministeri Sanna Marin tapasi 12. elokuuta Säätytalolla Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuson ja muita Saamelaiskäräjien edustajia. Tapaaminen järjestettiin Saamelaiskäräjien aloitteesta. Tapaamiseen osallistui myös valtiosihteeri Henrik Haapajärvi sekä valtioneuvoston kanslian ja oikeusministeriön virkamiehiä.

Tapaamisessa keskusteltiin saamelaiskäräjälain uudistamisesta sekä muista ajankohtaisista aiheista. Pääministeri Marin totesi, että on tärkeää, että saamelaiskäräjälain muutos saadaan mahdollisimman nopeasti eduskuntaan. 

Hallitusohjelmassa mainittua Saamelaisten totuus- ja sovintokomission valmistelua tehdään valtioneuvoston kanslian johdolla. Pääministeri Marin toivoi, että Saamelaisten totuus- ja sovintokomissio voi aloittaa tärkeän työnsä mahdollisimman pian.

Tapaamisessa todettiin, että yhteistyötä ja keskusteluja on tärkeä jatkaa ja tiivistää. Esimerkiksi Saamelaiskäräjien ja hallitusohjelman tavoitteissa on yhtymäkohtia. 

Saamelaiskäräjät esitti pääministerille kutsun vierailla saamelaisten kotiseutualueella.

Kuvia tapaamisesta

Lisätietoja: valtiosihteeri Henrik Haapajärvi, p. 09 1602 2006 ja erityisasiantuntija Nina Brander, p. 0295 160 347, valtioneuvoston kanslia