Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston kanslia kerää kokemuksia valtioneuvosto.fi-sivuston käytöstä ja kehittämistarpeista. Auta kehittämistyössä ja vastaa lyhyeen verkkokyselyyn

Pekka Voutilainen suurlähettilääksi Dohaan

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 14.1.2022 12.34
Uutinen

Tasavallan presidentti määräsi esittelyssään perjantaina 14. tammikuuta ulkoasiainneuvos Pekka Voutilaisen Suomen Qatarin-suurlähetystön päällikön tehtävään.

Pekka Voutilainen

Voutilainen siirtyy Dohaan ulkoministeriön temaattisten suurlähettiläiden tehtäväkokonaisuutta ja toimintatapoja uudistavasta Business to Government –yhteistyöalustahankkeesta, jossa hän on ollut mukana kesäkuusta 2020. Tätä ennen hän oli edustuston päällikkönä Ankarassa vuosina 2018–2019. Voutilainen toimi suurlähettiläänä Riadissa vuosina 2014–2018, jolloin hän oli suurlähettiläs Saudi-Arabian ohella myös Kuwaitissa, Omanissa ja Jemenissä.  New Delhin -edustuston päällikön sijaisena hän toimi vuosina 2011–2014. Muuta edustustokokemusta Voutilaisella on Washingtonista, Strasbourgista, Bangkokista ja Wienistä. 

Ulkoministeriön palvelukseen Voutilainen on tullut vuonna 1988. Koulutukseltaan varatuomari Voutilainen on oikeustieteen kandidaatti. 

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka, puh. 029 535 0038. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected] 
 

 
Sivun alkuun